Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jeff Bezos îl acuză pe Biden: Este fie o diversiune, fie o neînțelegere profundă a dinamicii de bază a pieței!

Postat la: 04.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc., l-a criticat pe președintele american Joe Biden, cel care a cerut directorilor din industria petrolieră să reducă prețul benzinei, transmite Bloomberg.

Bezos a răspuns la criticile lui Biden la adresa companiilor care administrează benzinăriile și stabilesc prețurile pentru consumatori. "Este o perioadă de război și de pericol global", a scris sâmbătă președintele pe Twitter. "Reduceți prețul pe care îl practicați la pompă pentru a reflecta costul pe care îl plătiți pentru produs. Și faceți-o acum".

Bezos a scris pe Twitter sâmbătă seară: "Ouch. Inflația este o problemă mult prea importantă pentru ca Președinția să continue să facă astfel de declarații. Este fie o diversiune, fie o neînțelegere profundă a dinamicii de bază a pieței."

Media națională pentru benzină a fost duminică la 4,812 dolari, potrivit AAA, aproape de maximul record de 5,016 dolari stabilit luna trecută.

John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, a ripostat la declarația lui Bezos. "Evident, ne exprimăm o mare dezacord cu ideea că aceasta este cumva o diversiune", a declarat Kirby la emisiunea "Fox News Sunday".

El a spus că Biden a propus măsuri, inclusiv la summitul Grupului celor Șapte, care ar putea reduce prețul benzinei în SUA și a eliberat petrol din Rezerva Strategică de Petrol. "Dacă toată lumea cooperează în acest sens, putem reduce prețul cu cel puțin un dolar pe galon", a spus Kirby.

Bezos l-a mai acuzat pe Biden de "diversiune". În luna mai, acesta a ripostat la un tweet al președintelui care spunea că inflația ar putea fi îmblânzită prin obligarea corporațiilor bogate "să își plătească partea lor echitabilă".

Biden a criticat firmele de petrol și gaze pentru că au obținut profituri excepționale. Gazele și energia sunt un motor principal al inflației, reprezentând o problemă politică majoră pentru democrați, în contextul în care mai sunt doar câteva luni până la alegerile de la mijlocul mandatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE