Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Italia va bloca automat contoarele celor care vor consuma prea multa energie electrică!

Postat la: 20.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statul italian va fi - grație noilor reglementări europene - cel care va bloca direct contorul automat al cetățenilor care îndrăznesc să consume prea multă energie electrică.

În practică, contoarele inteligente vor tăia lumina între 8 și 19. Iată ce spune Chiara Compagnucci în Business Online : „Obiectivul declarat este reducerea consumului de curent în gospodărie cu cel puțin 5% în orele de consum maxim" .

„Ei blochează automat contorul de electricitate. Sau, și mai precis, o vor face prin reducerea puterii contoarelor caselor. Managerii de energie vor putea face acest lucru acționând de la distanță prin scăderea sau creșterea puterii energiei electrice furnizate.Acest lucru este posibil de noile contoare inteligente sau de contoarele inteligente pe care distribuitorii de energie electrică le-au instalat în locuințe și condominii de câțiva ani. Orele de vârf sunt definite ca fiind cele incluse în gama F1, care se desfășoară de la 8 dimineața până la 7 seara, când oamenii vin acasă și aprind luminile, televizoarele și electrocasnicele. Odată cu scăderea puterii, aparatele nu vor mai putea funcționa toate în același timp", spune el.

Finalizarea rețelei 2G la scară națională este așteptată până la sfârșitul anului 2025. În ceea ce privește contoarele inteligente de gaz, se instalează cele de primă generație, dar nu prevăd limitarea parțială a debitului. Contoarele de a doua generație permit citirea de la distanță și operațiunile de gestionare la distanță, cum ar fi activarea, dezactivarea și reducerea de la distanță. După cum susține Riccardo Bani, președintele Ass, asociația pentru încălzire fără emisii, adevărata problemă este că există riscul de a penaliza pe cei care au muncit pentru a se elibera de combustibilii fosili".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE