Istoria umanității se schimbă radical: Originile omului nu sunt în Africa, ci lângă România! VIDEO
Postat la: 05.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un grup internațional de oameni de știință de la universități din Turcia, Canada și Țările de Jos, care a efectuat un studiu amplu publicat în revista Nature Communications Biology pe 23 august 2023, a făcut o descoperire de senzație ce ar putea schimba istoria omenirii.
Experții au găsit rămășitele unei maimuțe antice de acum 8,7 milioane de ani în Turcia, în apropiere de România, ceea ce ar indica faptul că oamenii ar fi putut evolua mai întâi în Europa și nu în Africa cum s-a crezut până acum.
Totul a început cu descoperirea unui craniu de maimuță antic, numit Anadoluvius turkae. Craniul a fost găsit în Cankiri din Turcia și pare să aibă cel puțin 8,7 milioane de ani. Dacă aceste afirmații se vor confirma, atunci aceasta ar însemna că maimuțele în Europa au existat cu mult înainte de a ajunge să ocupe Africa, deoarece nicio urmă de hominini timpurii, inclusiv oameni și maimuțe africane, nu se găsește în Africa până acum șapte milioane de ani, potrivit The Telegraph.
„Descoperirile noastre sugerează în continuare că homininii nu numai că au evoluat în vestul și centrul Europei, ci și-au petrecut peste cinci milioane de ani evoluând acolo și răspândindu-se în estul Mediteranei înainte de a se dispersa în cele din urmă în Africa, probabil ca o consecință a schimbării mediului și a diminuării pădurilor", a spus profesorul David Begun, de la Departamentul de Antropologie de la Universitatea din Toronto, Canada.
„Aceste descoperiri contrastează cu concepția de lungă durată conform căreia maimuțele africane și oamenii au evoluat exclusiv în Africa. Aceste noi dovezi susțin ipoteza că homininii au provenit din Europa și s-au dispersat în Africa împreună cu multe alte mamifere în urmă cu nouă milioane de ani, deși încă nu s-a dovedit definitiv", a spus Begun.
„Pentru asta, trebuie să găsim mai multe fosile din Europa și Africa cu vechime între șapte și opt milioane de ani pentru a stabili o legătură definitivă între cele două grupuri."
Craniul bine conservat a fost descoperit în 2015, dar experții își dau seama abia acum de adevărata lui semnificație. Cercetătorii cred că Anadoluvius era aproape de dimensiunea unei femele de gorilă, trăia într-o pădure uscată și probabil a petrecut mult timp pe pământ.
Alături de craniul din același strat de fosile, experții au găsit dovezi ale rămășițe de girafe, facocei, rinoceri, diverse antilope, zebre, elefanți, porcupini, hiene și carnivore asemănătoare leilor.
Toate animalele sunt asociate în mod obișnuit cu pajiștile africane și pădurile uscate de astăzi. Experții cred că această comunitate ecologică s-a dispersat în Africa din estul Mediteranei, cândva după aproximativ opt milioane de ani în urmă.
„Înființarea faunei moderne africane de țară deschisă din estul Mediteranei este cunoscută de mult, iar acum putem adăuga la lista de strămoși inițiali ai maimuțelor africane și ai oamenilor", a spus profesorul Ayla Sevim Erol, de la Departamentul de Antropologie. la Universitatea Ankara, Turcia.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu