Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Istoria de excepție a Grupului Vouă povestită de fondatorul lui, Adrian Fetecău

Postat la: 13.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe canalul de YouTube „Compania Teatrală Vouă" puteți vedea, într-un lung serial, „Istoria Grupului Vouă", a cărui activitate se întinde pe durata a mai bine de patru decenii.

Adrian Fetecău, cel care a creat trupa la începutul anului 1982, când era student în anul V la Politehnica bucureșteană, vorbește în primele trei episoade, a câte o oră, postate deja, despre atmosfera de teroare în societatea comunistă în perioada când a apărut Grupul VOUĂ, integrat în mișcarea culturală studențească, o adevărată formă de dizidență față de regimul ceaușist.

În condițiile în care de-abia apăruseră în România camerele video, Grupul VOUĂ a avut șansa uriașă ca două spectacole, din ‘88 și '89, să-i fie înregistrate integral, aproape clandestin, în săli înțesate de studenți. Astfel, Adrian Fetecău își susține afirmațiile despre momentele deosebit de curajoase, cu atacuri pe față la adresa cuplului dictatorial, cu înregistrări video unice, prezentate în premieră în cele trei episoade pe care le puteți viziona deja.

Urmeazăși alte înregistrări „bombă", în prima parte serialul constituindu-se, pentru cei tineri, într-un adevărat „curs" despre cum a fost cu adevărat în comunism, societate în care, cu bune, cu rele, au trăit alți... tineri!

Episoadele care vor evoca activitatea Grupului VOUĂ după 1989 vor fi și ele pline de surprize, pentru că, din păcate, cenzura nu a dispărut niciodată. Astfel, tot în premieră, va putea fi vizionată o emisiune, din 1994, anunțată în programul TV tipărit și scoasă ulterior din grilă de TVR, cu doar două ore înainte de ora de difuzare, pe motivul că era prea „îndrăzneață" pentru acele vremuri!

Iată doar câteva argumente ca să urmăriți pe YouTube povestea sinceră și nefardată a unei trupe care a scris istorie în umorul românesc.  

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE