Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iordache, despre respingerea remanierilor: Mi se pare un abuz

Postat la: 23.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepreşedintele PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că respingerea de către preşedintele Iohannis a remanierilor este „un abuz" şi cea mai rapidă soluţie în acest moment este restructurarea guvernamentală.

„Mi se pare un abuz. Atâta timp cât premierul Viorica Dăncilă a prezentat nişte demisii ale colegilor mei din Guvern, preşedintele conform ultimei decizii trebuia să ia act de acele demisii, dar totuşi pentru preşedintele nostru - care sepr că va fi ales un alt preşedinte în noiembrie - de îndată, aşa cum spune ultima decizie a Curţii, însemna de joi, de când i-a trimis dna Dăncilă", a declarat Iordache.

„Înţeleg că s-a modificat cumva Constituţia şi există un drept de veto al preşedintelui de a alege dacă demisiile... În primul rând, trebuia să ia act de demisii şi, pasul doi, dacă ne uităm la deciziile Curţii, trebuia să hotărască pe criterii de legalitate", a adăugat deputatul PSD. În opinia sa, „cea mai rapidă soluţie în acest moment este soluţia restructurării".

"În acest fel vom demonstra preşedintelui şi opoziţiei că avem o majoritate consolidată", a adăugat Iordache. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru. Preşedintele a precizat că nu ia act nici de cele trei demisii până când nu ştie cu cine vor fi înlocuiţi aceştia. Klaus Iohannis a declarat că a avut o discuţie la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, în care a rugat-o să vină cu alte propuneri sau cu propuneri de miniştri interimari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE