Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, ameninţat cu moartea de către un condamnat pentru crimă de la Aiud care ceruse graţierea

Postat la: 17.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ameninţat cu moartea, printr-o scrisoare trimisă de un condamnat pentru crimă, închis la Penitenciarul din Aiud, pe care a refuzat să-l graţieze.

Un bărbat condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă, închis în Penitenciarul din Aiud, judeţul Alba, l-a ameninţat pe preşedintele Klaus Iohannis cu moartea, după ce i-a fost refuzată cererea de graţiere. Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman, ameninţarea a fost făcută prin intermediul unei scrisori, iar dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj se află în faza de cameră preliminară.

„S-a reţinut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate preşedintelui României, deţinutul din Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea prin tăierea gâtului pe preşedinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, preşedintele i-a respins cererea de graţiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracţiunea de ultraj şi s-a reţinut că a fost săvârşită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse", a declarat judecătorul Mihai Roman.

Ancheta în acest caz a pornit după ce Administraţia Prezidenţială a formulat o plângere împotriva deţinutului. Deţinutul Costin Muntean are 59 de ani şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie cu care avea o relaţie de mai mult timp. Potrivit procurorilor, el a convins-o să meargă cu el într-o peşteră unde, după un raport sexual, a lovit-o puternic în cap, provocându-i răni grave şi apoi a abandonat-o acolo, iar corpul victimei a fost găsit abia după două săptămâni, de un localnic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE