ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Inversarea polilor magnetici ai Pământului, premieră în istorie: Fenomenul ce dă lumea peste cap cu sunete demonice VIDEO

Postat la: 15.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetătorii danezi și germani au folosit date din misiunea Swarm a Agenției Spațiale Europene cu trei sateliți pentru a pătrunde adânc în câmpul magnetic al planetei noastre. Studiul i-a ajutat să cartografieze și să recreeze sunetele demonice de la evenimentul Laschamp, când polii magnetici ai Pământului s-au inversat, în urmă cu 41.000 de ani în urmă.

Acum, oamenii pot asista, pentru prima dată în istorie, la aceste zgomote cu totul neobișnuite produse la inversarea câmpului magnetic al planetei. În această perioadă, câmpul magnetic al Pământului s-a slăbit semnificativ, scăzând la doar 5% din puterea sa actuală, ceea ce a permis mai multor raze cosmice să pătrundă în atmosfera Pământului, potrivit WIO News.

Dovezile acestei inversări a polilor magnetici ai Pământului au fost descoperite pentru prima dată în anii 1960 la curgerile de lavă Laschamps, de lângă Clermont-Ferrand, din Franța și așa a fost numită după acestea. În timpul acestui eveniment, câmpul magnetic al planetei noastre a scăzut la doar cinci la sută din puterea sa normală.

Pe măsură ce s-a întâmplat acest lucru, o grămadă de raze cosmice au trecut prin atmosferă. Cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Danemarca și Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe arată în recrearea lor că fenomenul neobișnuit scotea un sunet teribil.

Cercetătorii scandinavi au folosit înregistrări din teren ale mai multor lucruri, cum ar fi scârțâitul lemnului și căderea pietrelor și le-au amestecat pentru a crea sunetele ciudate ale câmpului magnetic al planetei care se răsucește și se inversează. Este pentru prima dată în istoria științei când auzim sunetele câmpului magnetic răsturnându-se. Cu toate acestea, astronomii și fizicienii au creat o coloană sonoră a câmpului magnetic, folosind datele misiunii Swarm.

În octombrie 2022, ESA și Universitatea Tech din Danemarca au lansat un fișier audio care descrie cum sună câmpul nostru magnetic modern. Și acesta a fost la fel de înfricoșător. Cercetătorii au folosit sunete obișnuite pentru a arăta cum suna câmpul magnetic al Pământului în timpul furtunilor solare.

„Zornăitul câmpului magnetic al Pământului este însoțit de o reprezentare a unei furtuni geomagnetice care a rezultat dintr-o erupție solară din 3 noiembrie 2011", a declarat Klaus Nielsen, susținătorul proiectului muzical TUD, într-o declarație din 2022. Într-adevăr, sună destul de înfricoșător. Aceste sunetele demonice au speriat oamenii de Halloween, redând muzica pe 32 de difuzoare subterane din Piața Solbjerg din Copenhaga, Danemarca.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE