ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Invazie de meduze la Marea Neagră! Pentru măsurile de prim-ajutor e necesar și un card de credit

Postat la: 30.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

E invazie de meduze la Marea Neagră. Acestea ajung în zona malului din cauza condițiilor meteo și sunt prezente în România, dar și în unele zone din Bulgaria. Deși teoretic nu sunt periculoase, ba chiar sunt utile pentru biodiversitate, meduzele pot cauza iritații dacă intră în contact cu pielea umană.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa" din Constanța, meduzele din specia Rhizostoma pulmo încep să apară din abundență în zona de mică adâncime a litoralului românesc la finalul verii (august - septembrie), deoarece este perioada lor de maximă densitate. Prezența lor în aceste zone se datorează existenței hranei din abundență.

„Aceste meduze nu sunt periculoase pentru oameni, numai în cazul persoanelor sensibile, prin contactul cu pielea, pot apărea iritații, care dispar într-un timp scurt", spun cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanța, conform Realitatea.

Meduzele stau relaxate, însă la cea mai mică atingere din partea unui corp străin se contracta brusc şi atacă. Biologii susţin că veninul lor nu este suficient de puternic încât să pună în pericol viaţa unui om.

În cazul în care anumite specii de meduze vin în contact cu pielea umană pot provoca iritaţii, care variază în intensitate de la o persoană la alta.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE