Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inteligenta Artificială: National Geographic a concediat toți redactorii. Măsura urmează disponibilizărilor în masă de jurnaliști de la CNN, Buzzfeed, Vice Media și Bild

Postat la: 30.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

National Geographic a concediat ultimii redactori pe care îi avea, iar revista nu va mai fi vândută la chioșcurile de ziare din SUA, conform The Guardian. 19 membri ai redacției au fost afectați de disponibilizări, a raportat Washington Post, iar mai mulți angajați au confirmat știrea pe Twitter.

„Am fost atât de norocos. Am ajuns să lucrez cu jurnalişti incredibili şi să spun poveşti importante, globale. A fost o onoare", a scris pe Twitter Craig Welch, unul dintre foștii editori seniori ai National Geographic. Jurnalistul Doug Main a declarat marți pe Twitter: „National Geographic își concediază redactorii, inclusiv pe mine".

Viitoarea activitate editorială a organizației va fi, în schimb, realizată de redactori independenți și de puținii editori care rămân în personal, a raportat Post. National Geographic a declarat, totuși, instituțiilor de presă că unii redactori vor rămâne în personal.

Ca parte a măsurilor de reducere a costurilor instituite de compania-mamă a publicației, Disney, revista nu va mai fi disponibilă în chioșcurile de ziare din SUA începând cu anul viitor, a informat ziarul.

Instituția, care a documentat lumea naturală și umanitatea globală de peste un secol, a declarat pentru CNN că va continua să publice lunar câte un număr al revistei.

„Schimbările de personal nu ne vor schimba capacitatea de a face această muncă, ci mai degrabă ne vor oferi mai multă flexibilitate de a spune diferite povești și de a ne întâlni publicul acolo unde se află, pe numeroasele noastre platforme", a spus purtătorul de cuvânt. „Orice insinuare că schimbările recente vor avea un impact negativ asupra revistei sau calitatea materialelor noastre este pur și simplu incorectă", a mai precizt sursa.

National Geographic nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea The Guardian.

Această știre vine pe fondul unei serii de concedieri mari care au zguduit industria media în ultimele luni. La sfârșitul lunii noiembrie, CNN a început să concedieze sute de angajați din diferite zone ale companiei. Aceasta a fost a doua rundă de concedieri pe care compania a efectuat-o anul trecut, după ce și-a abandonat platforma de streaming de 100 de milioane de dolari CNN+ la doar trei săptămâni de la debut, măsură ce a afectat 350 de angajați.

În decembrie 2022, Jonah Peretti, CEO-ul Buzzfeed, a anunțat că 12% din personalul companiei de media digitală, aproape 200 de persoane, va fi concediat.

Vice Media, care operează platforme online și de difuzare, a concediat aproximativ 10 angajați și în luna mai a acestui an, după care a intrat în faliment.

De asemenea, de curând, jurnaliștii Bild, cel mai vândut ziar din Europa, au fost concediați și înlocuiți de inteligența artificială.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE