Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inteligenta Artificială la pământ. Marcel Ciolacu l-a concediat pe robotul Ion

Postat la: 20.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prezentat cu mare fast în Guvernul Ciucă, robotul ION este primul consilier cu inteligență artificială care s-a trezit șomer. Premierul Marcel Ciolacu nu-l va "coopta" în echipa guvernamentală pe ION, iar ministrul Digitalizării i-a recomandat premierului să nu-l utilizeze pe Ion.

"Sunt de o săptămână în clădirea Guvernului și încă nu m-am întâlnit cu robotul Ion, nu l-am văzut să fie utilizat. Mă interesez, am și eu curiozitatea să-l cunosc până să fie pensionat poate înainte de termen.", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, susține că ION nu va fi consilier pentru Marcel Ciolacu. "Nu m-am gândit la acest lucru. Eu cred foarte mult în inteligența naturală a noului guvern și nu cred că inteligența artificială e răspunsul la absolut toate problemele.

A fost o idee inovativă. Eu vreau să iau ce e bun din conceptul acesta. Când faci un experiment, poți să găsești lucruri bune pe care să le folosești și să le transferi pentru o aplicare mai largă sau să nu găsești mai nimic. În orice proces, vei putea găsi și plusuri și minusuri. Ideea de bază este cum vei putea să folosești acel plus ca să simplifici relația omului cu statul. E o formă în care omul e liniștit, are un răspuns în timp real și, în același timp, nici compania de apă nu mai plătește pe cineva ca să stea să răspundă la telefoane. Sunt lucruri simple care pot fi făcute de acea tehnologie care l-a creat pe ION.", a explicat ministrul Digitalizării, informează Gândul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE