Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inteligența Artificială poate să preia controlul asupra minților noastre fără ca noi să ne dăm seama

Postat la: 31.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, are un avertisment: IA nu trebuie să fie inteligentă la nivel de AGI pentru a putea prelua controlul asupra minții noastre slabe. El mai spune că mai este încă drum foarte lung până la a construi Inteligența Artificială Generală (AGI) sau o IA care să aibă funcție cognitivă precum a oamenilor.

„Mă aștept ca inteligența artificială să fie capabilă de persuasiune supraomenească cu mult înainte de a deveni supraomenească la nivel de inteligență generală", a scris Altman marți pe Twitter, adăugând că asta „poate duce la rezultate foarte ciudate".

Deși Altman nu a explicat care ar putea fi aceste rezultate, nu este o predicție exagerată. Chatbot-urile IA orientate către utilizatori, cum sunt ChatGPT de la OpenAI, sunt concepute pentru a purta dialoguri și au devenit surprinzător de convingătoare, chiar dacă uneori pot să nu prezinte corect ceva.

În același timp, este adevărat că unii oameni încep deja să formeze conexiuni emoționale cu diverși chatboți, ceea ce îi face pe aceștia din urmă să sune și mai convingător.

Nu este greu să ne imaginăm un scenariu în care un actor rău intenționat s-ar putea folosi de unul dintre oamenii mai vulnerabili și l-ar putea convinge, prin intermediul unui chatbot IA, să comită ceva rău. Merită, de asemenea, subliniat cât de susceptibil poate fi utilizatorul mediu de internet la diferite escrocherii digitale și la dezinformare. Dacă IA este introdus în joc, actorii răuvoitori au un instrument incredibil de convingător cu care să amăgească masele.

Nu e de ajuns să ne îngrijorăm doar cu privire la cazurile evidente de abuz. Tehnologia este profund integrată în viața de zi cu zi a majorității oamenilor și, chiar dacă nu există o legătură emoțională sau romantică între un om și un bot, oamenii deja acordă IA multă încredere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE