Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inteligența Artificială a tratat primul caz de cancer. Este vorba despre o tumoare pe col uterin

Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În revistele medicale de specialitate ale lumii se vorbește tot mai mult despre screening personalizat al cancerului cu inteligență artificială. Oamenii de știință demonstrează că modelele de risc AI, asociate cu politicile de screening concepute de AI, pot oferi îmbunătățiri semnificative și echitabile pentru descoperirea cancerului.

O pacientă cu cancer de col uterin a fost tratată cu ajutorul inteligenței artificiale (IA), pentru prima dată în Marea Britanie. Emma McCormick, 44 de ani, a fost tratată la St Luke's Cancer Center din Guildford, Surrey, informează BBC. Royal Surrey NHS Foundation Trust a tratat-o ​pe pacienta din Sussex, folosind radioterapie adaptivă. Tehnologia AI folosește scanări CT zilnice pentru a identifica zonele precise care au nevoie de radioterapie. Astfel, se evită deteriorarea țesutului sănătos și limitează efectele secundare, a precizat departamentul de comunicare al spitalului britanic. 

Prin noua procedură inovativă, pacienților li se administrează tratamente care durează între 20 și 25 de minute. McCormick a primit cinci terapii ghidate de AI pe săptămână - timp de cinci săptămâni - înainte de a avea încă două săptămâni de brahiterapie. „Dacă funcționează pentru mine și obțin rezultate bune la mine, atunci vor ajuta și pe altcineva." A declarat pacienta. Dr. Alex Stewart, care a tratat-o ​​pe doamna McCormick, a mai adăugat că principalul beneficiu al tratamentului a fost că a permis mai multă precizie. Au existat mai puține efecte secundare pentru pacient. Medicina viitorului în domeniul oncologiei va fi bazat pe o terapie personalizată. Marele profesor de la Cluj, Iulius Hațieganu, profețea, încă de acum 70 de ani, că nu există boli, există blonavi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE