Incendiul de la Ferma Dacilor - teorie șoc în raportul final al experţilor. Cornel Dinicu vrea să construiască o biserică pe locul clădirii distruse
Postat la: 29.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Una din posibilele cauze ale incendiului de la Ferma Dacilor, în urma căruia au murit opt oameni, inclusiv unul din copiii patronului, ar fi fost o petardă aruncată pe acoperișul din stuf și lemn în seara de Crăciun, potrivit unui raport al experţilor Insemex.
Pe baza probelor ridicate de la fața locului, specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă din Petroșani au tras câteva concluzii privind posibilele cauze ale tragediei. Raportul experților de la Petroșani arată că incendiul ar fi pornit fie de la o defecțiune a instalației electrice, fie de la coșul de fum din bucătăria pensiunii, fie de la o petardă pe care cineva ar fi aruncat-o pe acoperișul realizat integral din stuf și din lemn.
Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, nu crede în această variantă. Tocmai de aceea a angajat pe cont propriu specialişti care să l ajute să afle ce s -a întâmplat. „Aștept ca specialiștii pe care i-am angajat să facă o analiză, să facem împreună o analiză. Să aflăm ce s-a întâmplat, în realitate. Că s-ar fi aruncat cu petarde, dar eu nu am auzit petarde în ziua aia. Am înțeles că au găsit niște urme și niste petarde neexplodate, dar cine știe de când erau", spune patronul.
Pe de altă parte, raportul specialiștilor de la Expertize Criminalistice arată că în noaptea tragediei ar fi fost două căderi de tensiune în rețeaua electrică. Dinicu spune că sesizase de mai multe ori compania de electricitate asupra fluctuaţiilor de tensiune. Între timp, patronul de la Ferma Dacilor a redeschis un restaurant pe domeniul de la Tohani. În locul clădirii distruse de flăcări, proprietarul vrea acum să construiască o biserică. „Trebuie să trăim, trebuie să muncim, ne continuăm viața. Vrem, nu vrem, asta e. Sper să am puterea să reconstruiesc", spune Dinicu.
Niciuna dintre clădirile din complex nu are aviz de securitate şi asta pentru că, potrivit legii, nici nu are nevoie. Restaurantul are sub 600 de metri. Totuși, patronul si-a învăţat lecţia. În urma incidentului tragic, atât în incinta restaurantului, cât și în celelalte unități ale fermei au fost aduse stingătoare suplimentare și a fost montată o instalație de stingere cu sprinklere. Hidranți sunt și în curte, în parcare, dar și în locurile în care oamenii se adună. Iar în ultima perioadă, clienții au început să reapară la poarta fermei.
„Din punctul meu de vedere nu ar trebui să treacă așa neobservat nicio activitate în ceea ce-l privește pe domnul proprietar de acolo. Zi de zi simți tragedia din ce în ce mai mult față de momentul acela care a fost un șoc. Probabil că sunt niște lucruri peste care, cumva, dânsul trece ușor peste ele. Eu nu", spune tatăl uneia dintre victime. Dosarul este încă pe masa procurorilor. Cornel Dinicu se află sub control judiciar de la finalul lunii martie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
-
O să facă față guvernul Ciolacu celor mai importante 10 riscuri guvernamentale si publice din 2025? Dacă nu, o să fie un an de teroare financiară
Având în vedere incertitudinea economică și presiunile financiare cu care se confruntă atât autoritățile guvernamentale, cât și cetățenii, practicile actuale nu mai reprezintă o opțiune viabilă. Organizațiile guvernamentale și din sectorul public vor trebui să facă o serie de compromisuri dificile și posibil greu de acceptat, care sunt necesare pentru a atenua riscurile și a preîntâmpina crize mai grave în viitor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Elon Musk atrage atenția asupra unei posibile crize energetice viitoare spunând că „următoarea mare problemă a lumii" va fi lipsa de electricitate
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu