Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












In corpul unei vietati minuscule a fost gasit un nou antibiotic. Ar putea fi raspunsul la problema bacteriilor rezistente la antibiotice

Postat la: 25.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii de stiinta americani au gasit un nou antibiotic, in stare sa anihileze unele dintre cele mai periculoase bacterii, inclusiv pe cele rezistente la antibiotice, cum sunt Salmonella sau E.coli.

Antibioticul, pe nume darobactin, a fost gasit in intestinele unei rame, dupa doi ani de cercetari realizate de o echipa de oameni de stiinta de la Northeastern University, din SUA, arata Phys.

Descoperirea a fost anuntata in jurnalul Nature si vine la peste 50 de ani de cand nu a mai fost identificata o noua clasa de antibiotice care sa tinteasca astfel de bacterii rezistente. Aceasta vine intr-un moment in care bacteriile rezistente la antibiotice fac aproximativ 700.000 de victime anual.

Antibioticul a fost deja testat pe soareci infectati cu E.coli si Klebsiella pneumoniae, iar cobaii s-au insanatosit, fara sa aiba efecte secundare sau urme de toxicitate in organism.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE