Inginer aerospațial român despre isteria OZN: SUA refuză să dea informații care să clarifice situatia!
Postat la: 14.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Inginerul aerospaţial Cristian Român a afirmat că ideea cu folosirea baloanelor este că acestea pot realiza supraveghere electronică asupra unui teritoriu, precizând că informaţiile venite de la specialiştii americani care au recuperat o parte din rămăşiţele acestor obiecte sunt extrem de sărace.
Cristian Român a fost întrebat, marţi, la Prima News dacă ceea ce vedem în aceste zile la televizor reprezintă OZN-uri sau sunt obiecte de spionaj.
"Având în vedere faptul că nu au fost identificate ca atare, strict literal vorbind, o parte dintre ele sunt neidentificate. Deci obiecte zburătoare neidentificate. Despre cel puţin unul dintre ele ştim că este un balon chinezesc, acela este un obiect identificat. Din păcate, deşi s-a făcut multă vâlvă, informaţiile care au venit de la specialiştii americani care au recuperat deja o parte din rămăşiţele acestor obiecte zburătoare sunt extrem de sărăce şi nu putem face o analiză detaliată asupra acestor obiecte. Vreau doar să precizez câteva lucruri. În straturile înalte ale atmosferei, între 7.000 şi 12.000 de metri există aşa numiţi curenţi de jet, care circulă la aceste altitudini ca nişte râuri. Aproape că au trasee nemodificate. Se modifică bineînţelesc cu anotimpul, nu este o zonă chiar aşa delimitată ca râurile obişnuite. Aceşti curenţi de jet sunt cunoscuşi de câteva decenii şi pot fi folosiţi atât pentru a obţine economii de combustibil în cazul avioanelor, te ajută dacă un curent îţi măreşte viteza de deplasare, cât şi pentru baloanele care se deplasează în straturile înalte ale atmosferei", a afirmat inginerul aerospaţial.
Cristian Român a precizat că ideea folosirii baloanelor în scopuri militare este din Al Doilea Război Mondial.
"Ideea folosirii baloanelor în scopuri militare, că aici este vorba de informaţii, de colectarea de informaţii e chiar din Al Doilea Război Mondial. Japonezii au avut un program de baloane, erau baloane cu hidrogen, dar făcute dintr-un înveliş din hârtie. Era o hârtie specială. Aceste baloane erau echipate cu nişte bombe incendiare şi erau lansate să cadă oriunde pe teritoriul Americii, nu era precizat să cadă pe un anumit loc, ci să acopere o zonă mai mare. Ideea era să creeze panică", a explicat inginerul aerospaţial.
Întrebat de ce nu sunt folosiţi sateliţii pentru spionaj şi ar fi utilizate aceste baloane, Cristian Român a răspuns: "Ideea cu folosirea baloanele este că pot realiza supraveghere electronică asupra unui teritoriu. Nu toate semnalele radio, nu toate lungimele de undă electromagnectice ale semnalelor pot trece de bariera ionosferei şi în primul rând pentru supraveghere electronică sunt folosiţi asemenea sateliţi".
Statele Unite au doborât trei obiecte zburătoare neidentificate deasupra teritoriului lor şi al Canadei în ultimele zile, după ce la 4 februarie doborâseră un balon chinezesc suspectat de activităţi de spionaj. Aceste ultime trei obiecte zburătoare neidentificate au fost doborâte vineri deasupra Alaskăi (nord-vest), sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite.
Casa Albă a organizat luni o conferinţă de presă în care a împărtăşit publicului american ultimele informaţii oficiale în legătură cu obiectele neidentificate care pluteau la înălţime şi pe care armata le-a doborât în ultimele zile, dând asigurări că nu există nicio dovadă de activitate extraterestră, după ce un general american de rang înalt nu a exclus o asemenea ipoteză.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ruptură în blocul țărilor post-sovietice! Rusia amenință Armenia: 'Trebuie să facă o alegere!'
Rusia interpretează aspiraţiile europene făcute publice recent de Armenia ca pe o dorinţă a ţării caucaziene de a rupe legăturile cu blocul postsovietic al Uniunii Economice Eurasiatice (EEU), a declarat vicepremierul rus Aleksei Overciuk.
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu