Iesenii sunt campioni la vandut vouchere de vacanta pe internet, chiar daca legea le interzice clar
Postat la: 24.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
In ultima perioada, in lunile de vara, site-urile de vanzari din Romania, in special OLX, au fost luate cu asalt de catre persoanele care pun spre vanzare renumitele vouchere de vacanta, pe care le primesc de la stat pentru a-si reface capacitatea de munca.
Printre aceste anunturi care sunt postate pe internet, se regasesc si multe care apartin iesenilor, dispusi sa-si sacrifice vacanta pentru o suma de aproximativ 1.000 de lei. Astfel, cei care doresc sa mearga intr-un concediu mai ieftin au de unde alege, pe internet gasindu-se o oferta foarte larga.
Reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi au luat legatura cu mai multe persoane care au ales sa puna spre vanzare voucherele de vacanta, in ciuda sanctiunilor uriase care pot fi aplicate celor care aleg sa faca acest lucru. In majoritatea cazurilor, acestia sunt dispusi sa mai lase si din pret si garanteaza ca nu exista nici macar cel mai mic risc. Intrebati de ce vand aceste vouchere, angajatii spun ca au fost deja in concediu sau ca nu le pot folosi in locurile in care doresc sa se cazeze.
"Le vand pentru ca deja am fost in vacanta si nu mai am cand sa le folosesc vara asta. Le dau mai ieftin, cu 1.100 de lei, dar daca vreti mai putem negocia, nu e un pret fix. Sunt dispus sa negociez pentru ca oricum eu nu le mai folosesc, asa ca nu mai imi trebuie. Mai cunosc persoane care au vandut aceste vouchere si nu a fost nicio problema pentru cei care le-au cumparat, le-au putut folosi fara probleme. Oricum, daca este nevoie, va voi da cand ne vedem si o copie dupa buletinul meu, in caz ca va cere la hotel sau unde alegeti sa va cazati", spune Andrei, un iesean care ofera spre vanzare astfel de vouchere.
Cunosc riscurile, dar acest lucru nu-i deranjeaza
In momentul in care i-au contactat telefonic pe acesti vanzatori, reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi le-au prezentat si eventualele riscuri la care se supun, intreband daca stiu despre aceste lucruri. Astfel, cei care ofera spre vanzare astfel de vouchere se pare ca sunt in cunostinta de cauza, dar acest lucru nu-i deranjeaza prea mult.
"Stiu ca se pot da amenzi, niste amenzi foarte mari, dar nu vad de ce sa tin voucherele degeaba daca eu nu le folosesc. Prefer sa le vand si nu cred ca vor fi probleme pentru ca si cei de la cazare se bucura ca au clienti. Practic, toata lumea este impacata si toti isi ating scopul. Deci nu cred ca vor fi astfel de probleme. Oricum, daca nu reusiti sa folositi voucherele, va dau banii inapoi. Este bine sa anuntati la hotel sau unde le folositi ca nu sunt ale dumneavoastra, dar ca aveti toate cele necesare, ca aveti aprobarea mea", spune Adrian, un alt barbat care s-a hotarat sa vanda voucherele de vacanta.
Chiar daca legea prevede clar ca aceste vouchere de vacanta nu se pot transmite de la o persoana la alta, se pare ca acest lucru nu-i impiedica pe ieseni. Cu toate ca sanctiunile prevazute pentru angajati sunt uriase, acestia continua sa posteze astfel de anunturi in mediul online.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
Un bărbat și soția sa au decis să testeze acuratețea kitului 23andMe de testare ADN la domiciliu trimițând o mostră de salivă prelevată de la șopârla lor de companie. Ceea ce au descoperit este că totul este o farsă.
-
SUA trebuie să ia în serios țările BRICS. Chinezii sunt mult mai deștepți, iar Bejingul acumulează încet putere și construiește relații globale
China are motivația de a realiza pacea, stabilitatea și integrarea și nu are intenția de a distruge sistemul internațional existent. Pe de altă parte, politica SUA față de China pare prea conflictuală. Dacă SUA pot avea o atitudine mai cooperantă, rezultatul poate fi diferit, a declarat jurnalistul CNN Fareed Zakaria, în cadrul unui interviu acordat pentru Foreign Policy.
-
România este pentru a zecea lună la rând țara cu cea mai ridicată inflație din UE
Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a urcat în decembrie până la 2,7%, de la un nivel de 2,5% în noiembrie, iar România este, pentru a zecea lună la rând, țara cu cea mai ridicată inflație din blocul comunitar.
-
Bill Gates, după un dineu de trei ore cu Donald Trump, se declară „impresionat" de interesul președintelui ales pentru sănătatea mondială
Bill Gates se alătură listei marilor miliardari care iau masa cu președintele ales Donald Trump înainte ca acesta să se întoarcă la Casa Albă. Co-fondatorul Microsoft a declarat că a petrecut recent mai mult de trei ore cu Trump și i-a vorbit despre provocările din domeniul sănătății globale, potrivit Wall Street Journal.
-
Jurnalul misterios al iubitei englezoaice a lui Hitler. Marile secrete dezvăluite după 80 de ani
Jurnalul pierdut a lui Unity Mitford, aristocrata engleză care a devenit admiratoarea obsedată a lui Hitler, a fost dezvăluit după 80 de ani, scrie Daily Mail. Jurnalul din piele, descoperit recent, care acoperă perioada 1935-1939, oferă o privire şocantă asupra relaţiei sale cu dictatorul infam.
-
Topirea gheții din Groenlanda anunță o adevărată „goană după aur" pentru mineralele pe care le găzduiește teritoriul danez
Topirea masivă a gheţii din Groenlanda, cauzată de criza climatică, expune unele dintre cele mai mari rezerve neexploatate de minerale critice din lume, transformând insula într-un posibil hub global pentru minerit, relatează CNBC.
-
Microplasticele găsite în apă sunt mai mici decât limitele recomandate în UE. Noi recomandări privind limita de detecție
Oamenii de ştiinţă afirmă că microplasticele găsite în apa potabilă sunt foarte fine şi, prin urmare, mai susceptibile de a trece din intestinul uman în sânge şi organe.
-
Cercetătorii încep un nou test pentru tratarea bolii Alzheimer. Un gaz ar putea fi cheia pentru reducerea neurodegenerării
Un nou studiu realizat de cercetători americani a relevat că inhalarea de gaz Xenon a redus neurodegenerarea şi a sporit protecţia în modele preclinice cu Alzheimer.
-
A fost confirmată existența unui sistem de tuneluri subterane despre care se credea că este doar un mit
Arheologii au descoperit și confirmat existența unui vast sistem de tuneluri subterane, numit Chincana, sub orașul Cuzco din Peru. Aceste tuneluri se extind pe o distanță de peste un kilometru, conectând Templul Soarelui cu o fortăreață situată la periferia orașului.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu