Hamuri pentru bebeluși: argumente pro și contra
Postat la: 25.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pentru a avea grijă în mod corespunzător de copilul dumneavoastră, aflați tot ce trebuie să știți despre hamurile pentru bebeluși. Care sunt avantajele și dezavantajele acestora și de ce unii le consideră tot atât de importante ca și produsele indispensabile, precum scutece bebeluși.
Hamurile pentru bebeluși au luat naștere cu funcția principală de a corecta unele patologii ale sugarilor care împiedicau mersul corect al celor mici, dar în timp au devenit populare mai ales pentru a ajuta copilul să facă primii pași, deși, ca orice alt produs, au avantaje și dezavantaje pe care le vom dezvălui mai jos.
Hamurile pentru bebeluși: ce sunt și cum se folosesc
Hamurile pentru bebeluși sunt plasate peste picioarele bebelușului, mai exact în zona genitală, și au curele și un fel de ghidon, astfel încât să poată fi manevrate de către părinte pentru a ține copilul în timp ce acesta face primii pași. Un design care pare a fi funcțional, dar care este și controversat și de aceea se iau în considerare avantajele și dezavantajele în utilizarea acestui tip de obiect pentru bebeluș.
Însă, înainte de a analiza aceste avantaje și dezavantaje ale unui ham bebe, trebuie să mai spunem că în prezent există pe piață două categorii de hamuri, împărțite în principal în funcție de funcția pe care o au. Le analizăm în cele ce urmează:
Hamuri pentru copii cu displazie: acestea sunt hamuri utile pentru copiii care suferă de acest tip de patologie care afectează șoldurile. Funcția lor este de corectare, astfel că trebuie achiziționate înainte de vârsta de 6 luni, ceea ce necesită o rețetă medicală și sunt ceva mai scumpe decât niște scutece bebeluși.
Hamuri pentru primul pas: Acestea sunt hamuri utile pentru susținerea și siguranța copiilor care învață să meargă. Produsul trebuie folosit de la vârsta de 9 luni până când copilul nu mai are nevoie de el. Acest tip de ham bebe este mai ieftin decât cele din prima categorie.
Cum se utilizează un ham bebe
Pentru a utiliza corect hamurile pentru bebeluși, este important să urmați câteva sfaturi pentru a evita greșelile comune care pot pune în pericol sănătatea copilului și, de asemenea, pentru a evita unele dintre dezavantajele pe care le vom vedea mai jos:
- Confortul bebelușului este prioritatea de care trebuie să se țină cont. De aceea, nu trebuie să forțăm bebelușul să folosească orice fel de ham bebe, ci să îl obișnuim puțin câte puțin. De multe ori, hamurile, împreună cu scutece bebeluși, pot provoca disconfort celor mici, datorită presiunii pe zona inghinală.
- Este important ca acesta să fie folosit cu moderație, pentru a preveni ca bebelușul să prefere să folosească hamul pentru a merge independent.
- Folosiți-l doar din momentul în care copilul începe să facă primii pași, nici prea devreme și nici prea târziu.
- Este de preferat să îl folosiți pentru copiii cu dificultăți de mișcare.
- Asigurați-vă că produsul respectă standardele de siguranță pentru a proteja sănătatea copilului dvs.
Hamuri pentru bebeluși: avantaje și dezavantaje
Există păreri contradictorii care îi văd pe părinți împărțiți în două categorii: cei care susțin că utilizarea hamurilor este utilă doar în cazuri patologice și cei care au observat beneficiile în cazurile de mers obișnuit.
Dar care sunt exact avantajele și dezavantajele unui ham bebe? Le analizăm mai jos:
Avantaje
Siguranță sporită: echipamentul asigură o siguranță aproape totală pentru primii pași ai copilului și este util în prevenirea majorității căderilor.
Confort pentru părinți: un ham bebe oferă sprijin și celor care se ocupă de însoțirea copilului, permițându-le să îl urmărească într-o poziție confortabilă.
Echilibru mai bun: datorită suportului mai echilibrat oferit de dispozitiv, copilul va putea să-și așeze mai bine picioarele, sporind astfel echilibrul.
Dezavantaje
Ar putea cauza dependență dacă se face o utilizare excesivă a echipamentului de susținere și ar putea rezulta un copil care nu vrea să meargă decât dacă se simte în siguranță cu utilizarea hamului, deoarece îl împiedică cumva să cadă.
Forțarea copilului să le folosească ar putea provoca traume care ar încetini dezvoltarea în ceea ce privește primii pași.
Concluzii
Deși hamurile pentru bebeluși sunt concepute în scopuri terapeutice, acestea au o funcție excelentă ca ajutor pentru oricine are nevoie de asistență fizică pentru primii pași.
Achiziționarea lor permite copilului să se miște într-un mod mai echilibrat și evită bătaia de cap de a trebui să țină brațele în poziție verticală de mai multe ori pe zi. În plus, hamul este un instrument reconfortant pentru părinții care sunt adesea nevoiți să se plimbe prin casă în poziție ghemuită.
Cu toate acestea, înainte de a proceda la achiziție, este bine să vă asigurați - la fel cum trebuie să faceți și când e vorba de scutece bebeluși - că aceste dispozitive respectă standardele europene de siguranță și că ele reflectă caracteristicile fizice ale copilului, precum și nevoile acestuia.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
-
Dovezi ciudate dintr-o carieră din Europa ale unor "autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani ar putea schimba cursul istoriei
Niște denivelări ciudate dintr-o carieră din Europa s-au dovedit a fi „autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani pentru unii dintre cei mai mari dinozauri din Jurassic.
-
Europarlamentar român neafiliat: "Vestul aproape nu mai există. E dezmembrat bucată cu bucată!"
Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă consideră că „vestul" - așa cum era cunoscut el odinioară - „aproape nu mai există". „Oricine va fi ales, va trebui urgent să învețe relații internaționale pe pâine.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu