Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hamuri pentru bebeluși: argumente pro și contra

Postat la: 25.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru a avea grijă în mod corespunzător de copilul dumneavoastră, aflați tot ce trebuie să știți despre hamurile pentru bebeluși. Care sunt avantajele și dezavantajele acestora și de ce unii le consideră tot atât de importante ca și produsele indispensabile, precum scutece bebeluși.

Hamurile pentru bebeluși au luat naștere cu funcția principală de a corecta unele patologii ale sugarilor care împiedicau mersul corect al celor mici, dar în timp au devenit populare mai ales pentru a ajuta copilul să facă primii pași, deși, ca orice alt produs, au avantaje și dezavantaje pe care le vom dezvălui mai jos.

Hamurile pentru bebeluși: ce sunt și cum se folosesc

Hamurile pentru bebeluși sunt plasate peste picioarele bebelușului, mai exact în zona genitală, și au curele și un fel de ghidon, astfel încât să poată fi manevrate de către părinte pentru a ține copilul în timp ce acesta face primii pași. Un design care pare a fi funcțional, dar care este și controversat și de aceea se iau în considerare avantajele și dezavantajele în utilizarea acestui tip de obiect pentru bebeluș.

Însă, înainte de a analiza aceste avantaje și dezavantaje ale unui ham bebe, trebuie să mai spunem că în prezent există pe piață două categorii de hamuri, împărțite în principal în funcție de funcția pe care o au. Le analizăm în cele ce urmează:

Hamuri pentru copii cu displazie: acestea sunt hamuri utile pentru copiii care suferă de acest tip de patologie care afectează șoldurile. Funcția lor este de corectare, astfel că trebuie achiziționate înainte de vârsta de 6 luni, ceea ce necesită o rețetă medicală și sunt ceva mai scumpe decât niște scutece bebeluși.

Hamuri pentru primul pas: Acestea sunt hamuri utile pentru susținerea și siguranța copiilor care învață să meargă. Produsul trebuie folosit de la vârsta de 9 luni până când copilul nu mai are nevoie de el. Acest tip de ham bebe este mai ieftin decât cele din prima categorie.

Cum se utilizează un ham bebe

Pentru a utiliza corect hamurile pentru bebeluși, este important să urmați câteva sfaturi pentru a evita greșelile comune care pot pune în pericol sănătatea copilului și, de asemenea, pentru a evita unele dintre dezavantajele pe care le vom vedea mai jos:

- Confortul bebelușului este prioritatea de care trebuie să se țină cont. De aceea, nu trebuie să forțăm bebelușul să folosească orice fel de ham bebe, ci să îl obișnuim puțin câte puțin. De multe ori, hamurile, împreună cu scutece bebeluși, pot provoca disconfort celor mici, datorită presiunii pe zona inghinală.

- Este important ca acesta să fie folosit cu moderație, pentru a preveni ca bebelușul să prefere să folosească hamul pentru a merge independent.

- Folosiți-l doar din momentul în care copilul începe să facă primii pași, nici prea devreme și nici prea târziu.

- Este de preferat să îl folosiți pentru copiii cu dificultăți de mișcare.

- Asigurați-vă că produsul respectă standardele de siguranță pentru a proteja sănătatea copilului dvs.

Hamuri pentru bebeluși: avantaje și dezavantaje

Există păreri contradictorii care îi văd pe părinți împărțiți în două categorii: cei care susțin că utilizarea hamurilor este utilă doar în cazuri patologice și cei care au observat beneficiile în cazurile de mers obișnuit.

Dar care sunt exact avantajele și dezavantajele unui ham bebe? Le analizăm mai jos:

Avantaje

Siguranță sporită: echipamentul asigură o siguranță aproape totală pentru primii pași ai copilului și este util în prevenirea majorității căderilor.

Confort pentru părinți: un ham bebe oferă sprijin și celor care se ocupă de însoțirea copilului, permițându-le să îl urmărească într-o poziție confortabilă.

Echilibru mai bun: datorită suportului mai echilibrat oferit de dispozitiv, copilul va putea să-și așeze mai bine picioarele, sporind astfel echilibrul.

Dezavantaje

Ar putea cauza dependență dacă se face o utilizare excesivă a echipamentului de susținere și ar putea rezulta un copil care nu vrea să meargă decât dacă se simte în siguranță cu utilizarea hamului, deoarece îl împiedică cumva să cadă.

Forțarea copilului să le folosească ar putea provoca traume care ar încetini dezvoltarea în ceea ce privește primii pași.

Concluzii

Deși hamurile pentru bebeluși sunt concepute în scopuri terapeutice, acestea au o funcție excelentă ca ajutor pentru oricine are nevoie de asistență fizică pentru primii pași.

Achiziționarea lor permite copilului să se miște într-un mod mai echilibrat și evită bătaia de cap de a trebui să țină brațele în poziție verticală de mai multe ori pe zi. În plus, hamul este un instrument reconfortant pentru părinții care sunt adesea nevoiți să se plimbe prin casă în poziție ghemuită.

Cu toate acestea, înainte de a proceda la achiziție, este bine să vă asigurați - la fel cum trebuie să faceți și când e vorba de scutece bebeluși - că aceste dispozitive respectă standardele europene de siguranță și că ele reflectă caracteristicile fizice ale copilului, precum și nevoile acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE