Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hamasul a pregătit atacul chiar sub nasul Israelului: tabere de antrenament, descoperite la mai puțin de doi km de graniță

Postat la: 13.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O investigaţie a CNN care a analizat doi ani de filmări de la antrenamentele Hamas a dus la identificarea a şase tabere pe care organizaţia şi asociaţii său le-au folosit pentru a se pregăti pentru atacurile de sâmbătă.

Două dintre tabere au fost găsite la mai puţin de doi kilometri de cea mai fortificată şi patrulată secţiune a graniţei Gaza-Israel, trecerea Erez. O altă tabără a fost găsită la 720 de metri de graniţă.

Forţele de Apărare ale Israelului au afirmat că vor face o anchetă privind folosirea de către Hamas a unor tabere de antrenament din Gaza, după ce CNN a dezvăluit locaţia acestora, potrivit purtătorului de cuvânt lt. col Jonathan Conricus.

Iniţial, când i s-au relatat cele descoperite, Conricus a declarat pentru CNN că taberele identificate "nu sunt nimic nou", că Hamas avea multe zone de antrenament şi că au "lovit multe zone de antrenament de-a lungul anilor, în diferite runde de escaladare".

Conricus a afirmat că Forţele de Apărare ale Israelului nu pot răspunde întrebărilor CNN "întrucât sunt legate de o analiză complexă de spionaj, în timp ce ducem un război".

"Acest subiect, împreună cu multe altele, va fi investigat de Forţele de Apărare ale Israelului la sfârşitul războiului", a spus el.

Într-un videoclip din decembrie 2022, luptătorii Hamas pot fi văzuți la o zonă de antrenament trăgând cu rachete și exersând prinderea unor prizonieri în timp ce înconjoară clădiri israeliene fictive.

Într-un alt clip, militanții sunt văzuți exersând decolări, aterizări și atacuri cu parapanta.

Tabăra, arată analiza CNN, tocmai fusese construită și era foarte aproape de Erez, pasajul pietonal dintre Gaza și Israel, pe care luptătorii Hamas au pătruns weekend-ul trecut, în atacul sângeros care a ucis peste 1.200 de oameni în Israel.

Faptul că Hamas s-a antrenat la vedere timp de cel puțin doi ani ridică întrebări cu privire la motivul pentru care Israelul, care găzduiește cel mai sofisticate agenții de spionaj din Orientul Mijlociu, nu a reușit să prevină atacul din 7 octombrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE