Hai să fim triști! Oamenii de știință avertizează că "a fi prea fericit" cauzează atac de cord și morți subite
Postat la: 22.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Brusc, oamenii de știință au început să citeze un studiu obscur care susține că "a fi prea fericit" poate provoca atacuri de cord bruște la persoane sănătoase.
Studiul, publicat în 2016, susține că prea multă fericire ar putea provoca un atac de cord potențial fatal - cunoscut sub numele de "sindromul inimii fericite". Asta face parte din numeroasele exemple recente în care experții se străduiesc să găsească motive improbabile pentru creșterea bruscă a afecțiunilor cardiace în urma vaccinarii Covid.
Sindromul Takotsubo, sau TTS, a fost diagnosticat în anii 1990 și apare de obicei după episoade supărătoare, cum ar fi moartea unui soț sau a unui părinte, destrămarea unei relații sau diagnosticarea cu cancer. Dintre cei 485 de pacienți pentru care a putut fi identificat un declanșator emoțional definit, 96% au suferit evenimente triste și stresante, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, participarea la o înmormântare, rănirea într-un accident sau confruntarea cu o boală sau probleme de relație. Un pacient obez a fost lovit după ce a rămas blocat în baie.
Dar în cazul celor 20 de persoane rămase (cei 4%), leziunile cardiace par să fi fost declanșate de ocazii fericite, inclusiv o petrecere aniversară, o nuntă, o sărbătoare surpriză, nașterea unui nepot sau victoria echipei favorite de rugby într-un meci. Dr. Jelena Ghadri, de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveția, unde se află primul registru TTS din lume, a declarat: "Am demonstrat că factorii declanșatori ai STT pot fi mai variați decât se credea până acum. Un pacient cu TTS nu mai este pacientul clasic 'cu inima frântă', iar boala poate fi precedată și de emoții pozitive."
Medicul a continuat: "Clinicienii ar trebui să fie conștienți de acest lucru și să ia în considerare, de asemenea, faptul că pacienții care sosesc în departamentul de urgență cu semne de atac de cord, cum ar fi durerea toracică și lipsa de aer, dar după un eveniment sau o emoție fericită, ar putea suferi de TTS la fel de mult ca un pacient similar care se prezintă după un eveniment emoțional negativ. Descoperirile noastre lărgesc spectrul clinic al TTS. Ele sugerează, de asemenea, că evenimentele de viață fericite și triste pot împărtăși căi emoționale similare care pot provoca, în cele din urmă, TTS."
Sindromul Takotsubo își trage numele de la o capcană japoneză de caracatiță care seamănă cu forma distorsionată a ventriculului stâng al unei inimi afectate de STT. Afecțiunea, care apare brusc, determină camera inimii să se umfle în partea de jos, în timp ce gâtul rămâne îngust. Pacienții cu această anomalie sunt predispuși la dureri toracice și lipsă de aer și riscă un atac de cord potențial fatal. Oamenii de știință încearcă încă să înțeleagă mecanismul din spatele STT, despre care se crede că implică legături între stimulii psihologici, creier și sistemul cardiovascular. Co-autorul Dr. Christian Templin, tot de la Spitalul Universitar din Zurich, a declarat: "Poate că atât evenimentele de viață fericite, cât și cele triste, deși sunt inerent distincte, împărtășesc căi finale comune în ieșirea sistemului nervos central, care în cele din urmă duc la TTS."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu