Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul prelungeşte termenul pentru anunţarea intenţiei de restructurare financiară

Postat la: 19.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Companiile care intenţionază să-şi restructureze obligaţiie bugetare vor avea timp să notifice ANAF până la 31 octombrie, după ce Guvernul a prelungit cu o lună termenul.

Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, majorarea cu o lună a termenului de depunere a notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare de la 30 septembrie 2019 la 31 octombrie 2019, pentru a acorda tuturor operatorilor economici timpul necesar adoptării acestei decizii de restructurare a datoriilor fiscale, întrucât luarea unei astfel de decizii presupune şi o consultare prealabilă atât cu organele fiscale de administrare ale ANAF, cât şi cu un expert independent pentru evaluarea posibilitãţii îndeplinirii condiţiilor prevãzute de lege în cazul fiecãruia.

O altă facilitate fiscală decisă în şedinţa de guvern a fost ca ANAF să suspende executarea silită de la data notificării intenţiei de restructurare, şi nu de la data depunerii solicitării de restructurare, deoarece planul de restructurare cu datoriile incluse în certificatul de atestare fiscală trebuie întocmit imediat după notificare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE