Google anunță interzicerea la nivel mondial a presei independente din rezultatele căutărilor
Postat la: 15.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Google a anunțat că intenționează să interzică complet apariția în rezultatele căutărilor a tuturor instituțiilor media independente. Potrivit lui LaToya Drake, șefa Google News Lab, Google a încheiat un parteneriat cu ONU, OMS și alte organizații globaliste în cadrul unui nou instrument de cenzură.
Google News Lab este "o echipă din cadrul Google News Initiative a cărei misiune este de a colabora cu jurnaliștii pentru a lupta împotriva dezinformării" și nu numai. Iar, Google News Initiative ("GNI") "colaborează cu editorii și jurnaliștii pentru a lupta împotriva dezinformării".
Săptămâna trecută, dezvoltatorul elvețian de software Dejan Georgiev a scris pe Twitter: "Noul instrument de cenzură globală al Google a fost introdus astăzi [7 august] la ora 9:10 prin intermediul unui comunicat de presă transmis prin e-mail".
Cele ce urmează folosesc punctele subliniate de Geogiev despre noul instrument de cenzură al GNI ca o coloană vertebrală la care am adăugat informații pentru context. GNI nu se descrie pentru ceea ce este - cenzura globală a internetului - în schimb, Google îl descrie ca "Fact Check Tools".
Care este adevăratul scop al GNI? Scopul său este de a elimina disidența pe orice subiect pe care Google îl alege. "Algoritmii sunt ultima încercare a Google de a controla internetul înainte ca oamenii din întreaga lume să nu mai poată avea acces la el. Scopul este de a avea un singur punct de vedere. Google îl numește 'Data Commons'", a scris Naked Truth News.
Găzduit de Google, Data Commons reunește date dintr-o gamă largă de surse într-o bază de date unificată. Este o colecție de date și instrumente care, în linii mari, cuprinde un "graf de cunoștințe" care leagă date din numeroase surse deschise, scheme de suport, un API pentru a accesa datele din graf, un browser de graf și un set de date de verificare a faptelor.
Acesta leagă referințe la aceleași entități - cum ar fi orașe, județe, organizații etc. - din diferite seturi de date la noduri din graf, astfel încât utilizatorii să poată accesa date despre o anumită entitate agregate din diferite surse. Cu alte cuvinte, permite cuiva să interogheze o persoană sau o entitate și sunt afișate toate informațiile despre acea persoană sau entitate din baza de date a Google.
Site-ul Data Commons a fost lansat în mai 2018 cu un set de date inițial format din date de verificare a faptelor publicate în format ClaimReview de mai mulți "verificatori de fapte" din cadrul Poynter's International Fact-Checking Network și Duke Reporters' Lab.
Până în octombrie 2018, Data Commons a raportat că publicarea setului de date de probă a stimulat un interes sporit pentru studiul dezinformării și că "a primit cereri din partea mediului academic pentru a actualiza în mod regulat corpus-ul de verificare a faptelor și pentru a permite mai multor editori și utilizatori non-tehnici să adauge marcaje ClaimReview". Aceste solicitări au fost satisfăcute prin introducerea unei suite de instrumente de verificare a faptelor bazate pe Google.
În octombrie 2020, Data Commons a devenit accesibil în cadrul căutării Google: "Suntem încântați să împărtășim faptul că Data Commons este accesibil prin interogări în limbaj natural în căutarea Google. Într-un moment în care datele ne informează înțelegerea atâtor probleme - de la sănătatea publică și educație la evoluția forței de muncă și multe altele - accesul la date nu a fost niciodată mai important. Data Commons în căutarea Google este un pas în această direcție, permițând utilizatorilor să exploreze datele fără a avea nevoie de expertiză sau de abilități de programare."
Într-un videoclip publicat în urmă cu o săptămână, LaToya Drake a încurajat "verificatorii de fapte" și jurnaliștii să exploreze instrumentele digitale concepute special pentru ei pentru a ajuta la "verificarea autenticității și acurateței" imaginilor, videoclipurilor și rapoartelor online.
Departe de intenția nobilă de a ajuta la verificarea factuală a informațiilor online, Geogiev a scris că algoritmii Google sunt concepuți pentru a șterge site-urile web care critică subiecte precum:
- Statisticile Covid-19
- Banca Mondială
- Statisticile FBI privind criminalitatea
- PharmGKB
Un guvern mondial unicGuvernul mondial unicAlte subiecte includ:
"Toate datele susțin un singur guvern mondial sub egida Națiunilor Unite. Google are singurul cuvânt de spus cu privire la ce știri sunt citite sau blocate de pe internet", a scris Naked Truth News.
Pe pagina Wikipedia pentru Data Commons se precizează: "Google a colaborat cu parteneri precum United States Census, Banca Mondială și US Bureau of Labor Statistics pentru a popula depozitul, care găzduiește, de asemenea, date de la Wikipedia, National Oceanic and Atmospheric Administration și Federal Bureau of Investigation".
Site-ul Data Commons adaugă: "Data Commons a beneficiat din plin de numeroase colaborări. Pe lângă ajutorul din partea Departamentului de Comerț al SUA (în special al Biroului de recensământ), am primit ajutor din partea numeroaselor noastre colaborări academice, inclusiv de la Universitatea din San Francisco, Universitatea Stanford, Universitatea Berkeley și Harvard."
Dar, pentru a înțelege amploarea rețelei GNI, puteți consulta o listă neexhaustivă de 71 de pagini cu cei peste 7.000 de parteneri ai săi AICI. Acest document poate fi accesat, nu prin intermediul hyperlink-ului de la "Partenerii noștri" de pe pagina "Despre", așa cum s-a menționat anterior, ci îngropat, pe pagina "Raport de impact 2021" a GNI (a se vedea imaginea de mai jos).
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu