Germania LEGALIZEAZĂ!
Postat la: 19.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O nouă lege care legalizează în totalitate consumul de canabis în scop recreativ a trecut în sfârșit de parlamentul german. Republica Federală va deveni cea de-a treia țară din Uniunea Europeană care va permite cetățenilor săi să dețină cantități semnificative de marijuana pentru uz propriu. Cu toate acestea, noile norme aduc, de asemenea, restricții stricte.
Noile reguli se aplică persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și îngreunează achiziționarea acesteia prin reguli relativ stricte. De la 1 aprilie, va fi permisă posesia a până la 25 de grame în public, iar limita legală pentru cantitatea aflată într-o locuință va fi dublată.
Până la adoptarea legii, abordarea agențiilor de aplicare a legii în ceea ce privește posesia de canabis activ era foarte diferită. În unele dintre cele mai liberale părți ale Germaniei, în special în cosmopolitul Berlin, poliția închidea adesea ochii la consumul de THC. Popularitatea în masă a produselor medicinale CBD sau a produselor psihomodulatoare HHC cu licență de lungă durată și comercializate a contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la legalizarea deplină. Cele mai populare au fost în mod tradițional picăturile de CBD, bomboanele și produsele cosmetice corporale.
Consumul de canabis va fi interzis în apropierea școlilor și a locurilor de desfășurare a activităților sportive, la fel ca în cazul alcoolului. Cumpărarea de marijuana nu ar trebui să fie ușoară. Piața va fi reglementată de cluburi de canabis înregistrate, care pot avea maximum 500 de membri și care vor cultiva și distribui cantități limitate de canabis. Consumul la fața locului nu va fi permis, iar apartenența va fi limitată exclusiv la rezidenții germani. Germanii vor cultiva apoi în mod legal maximum 3 plante pe gospodărie.
Comercianții care așteptau cu nerăbdare o legalizare completă și o piață relaxată a canabisului au ochii în lacrimi. Magazinele specializate și distribuția generalizată nu vor fi permise. Importatorii, distribuitorii și comercianții cu amănuntul vor trebui să caute modele de afaceri complet diferite de cele pe care le anticipau. Reclasificarea canabisului nu a afectat companiile implicate în producția, importul sau prelucrarea canabisului pentru uz medicinal. Schimbarea legii înseamnă, de asemenea, că canabisul medicinal nu va mai fi inclus oficial pe lista stupefiantelor. Acest lucru va simplifica foarte mult prescrierea acestuia și ar putea însemna un mare boom de afaceri pentru companii. În prezent, în Germania există aproximativ 200 000 de pacienți înregistrați care au dreptul legal la canabis medicinal.
Odată cu adoptarea legii de legalizare, Germania se află în fața vecinilor săi, unde există de mult timp un anumit grad de reglementare. În Țările de Jos, de exemplu, consumul este permis doar în așa-numitele coffee shop-uri, iar fiecare client trebuie să dovedească faptul că are vârsta legală.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu