ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Germania economisește energie și angajații tremură la birouri la 19 grade. Risc de atac de cord si accident vascular cerebral!

Postat la: 28.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul german a declarat că temperaturile din birouri ar trebui să fie limitate la maximum 19 grade Celsius. Dar a fost această decizie prea pripită? Este deja clar că mulți angajatori și lucrători au nevoie să ridice căldura.

În orașul Ludwigsburg, din sud-vestul Germaniei, termometrul a înregistrat recent doar 6 grade Celsius (42,8 Fahrenheit) dimineața. Dar nu este cu mult mai cald în interiorul sucursalei locale a băncii de economii. Aici, în acest oraș de 90.000 de locuitori situat la nord de Stuttgart, funcționarii băncii servesc clienții într-o încăpere încălzită la o temperatură de 19 grade Celsius, temperatura care, de câteva săptămâni, definește viața profesională germană, scrie Deutsche Welle.

De la 1 septembrie, întreaga țară a coborât termostatele pentru a economisi energie. Măsurile vor rămâne în vigoare până la 28 februarie, iar oamenii devin creativi pentru a alunga frigul. O bancă din Ludwigsburg și-a echipat cei 500 de angajați cu jachete de lână gri, iar mănușile negre de lână completează look-ul pentru casierii bine înfofoliți. Bine ați venit în noua realitate de iarnă din Germania.

"EnSikuMaV" este abrevierea unei denumiri germane nu mai puțin greoaie, care se traduce prin "Regulament legal pentru asigurarea aprovizionării cu energie prin măsuri eficiente pe termen scurt". Acest decret este cel care stă la baza acestor măsuri. Aprovizionarea cu energie este în pericol ca urmare a războiului purtat de Moscova împotriva Ucrainei și a lipsei gazului furnizat de obicei de compania rusă de stat Gazprom. În consecință, ministrul german al economiei, Robert Habeck, a pregătit Germania pentru câteva săptămâni și luni incomode.

Una dintre noile măsuri prevede că birourile din clădirile publice pot fi încălzite până la o temperatură maximă a încăperilor de doar 19 grade Celsius, deși au fost făcute excepții pentru spitale și cămine de bătrâni, școli și centre de zi și facilități pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, temperatura maximă nu se aplică în cazul locurilor de muncă cu angajați a căror sănătate ar putea fi compromisă de lipsa căldurii. Cu toate acestea, toți ceilalți vor trebui să înceapă să se îmbrace bine, deoarece birourile germane nu vor mai fi încălzite peste aceste 19 grade.

Dr. Anette Wahl-Wachendorf este vicepreședintele Asociației medicilor de întreprindere și de uzină din Germania. În această dimineață, ea a făcut un lucru pe care îl recomandă în prezent fiecărui angajat - deși este, de asemenea, un lucru care, în acest moment, este probabil mai bine evitat: A urcat pe jos cinci etaje de scări până la biroul ei din Berlin, în loc să folosească liftul. Doctorița respectă codul vestimentar al companiei; este îmbrăcată mai degrabă subțire, cu o bluză și un sacou, dar nu i-ar sfătui neapărat pe alții să facă același lucru în acest moment.

"Din punct de vedere politic, pot să înțeleg în mod absolut decizia guvernului german", a spus ea. "Totuși, tot cred că a fost prea grăbită. Ar fi fost mai bine să fi avut loc o analiză critică a limitei de 19 grade cu specialiști medicali și medici de companie înainte. Atunci nu am fi avut toate aceste discuții în Germania acum." Aceste discuții se datorează faptului că a devenit evident că o temperatură de 19 grade la birou poate într-adevăr, pe o perioadă de timp, să constituie un risc pentru sănătate pentru multe persoane.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că persoanele în vârstă în special, precum și persoanele cu tensiune arterială scăzută și cele care nu se mișcă sau nu fac prea multe exerciții fizice, prezintă un risc semnificativ mai mare de infecții, boli respiratorii și astm. Vasele de sânge se contractă la temperaturi mai scăzute, iar OMS a avertizat în mod categoric că acest lucru poate crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

De asemenea, 19 grade Celsius este prea rece pentru persoanele cu boli vasculare sau hipotiroidism, a spus Wahl-Wachendorf, precum și pentru anumite grupuri profesionale. "Acest lucru este valabil în special pentru controlorii de trafic aerian sau pentru persoanele din stațiile de monitorizare, care trebuie să stea ore întregi în fața monitoarelor într-o stare de concentrare ridicată - locuri de muncă în care oamenii trebuie să mențină o poziție fizică fixă și nu au posibilitatea de a se ridica și de a se mișca la intervale regulate", a spus ea.

Medicii de familie din Germania sunt deja copleșiți de cereri de certificate medicale care atestă că oamenii trebuie să aibă un birou mai cald pentru a lucra. De fapt, regula celor 19 grade va provoca, de asemenea, un grad de daune economice care nu trebuie subestimat. Asta pentru că o temperatură scăzută a camerei are, de asemenea, un efect negativ asupra productivității și eficienței a aproximativ jumătate din forța de muncă din Germania - femeile.

Un studiu a arătat că femeile sunt mai sensibile la frig și lucrează mai bine la temperaturi mai ridicateImagine: Monique Wuestenhagen/dpa/picture alliance
"Bătălia termostatului" a fost titlul unui studiu realizat în 2019 - atât de un bărbat, cât și de o femeie - făcând referire la certurile de la birou cu privire la temperatura optimă a camerei. Concluzia a fost clară: temperatura camerei are un efect semnificativ asupra capacităților cognitive ale diferitelor genuri. Mai mult de 500 de subiecți s-au aplecat asupra unor teste complicate de matematică și limbă, la temperaturi cuprinse între 16 și 33 de grade.

Rezultatul: Femeile gândesc mai bine și sunt mai productive la temperaturi mai degrabă calde decât reci. Prin urmare, măsurile de economisire a energiei din Germania le-au dezavantajat în mod evident pe acestea și, prin urmare, întreaga țară.

"Angajatorii au interesul de a se asigura că angajaților nu le este prea frig - nu în ultimul rând din punctul de vedere al productivității și pentru ca măcar majoritatea să se simtă confortabil", a declarat Wahl-Wachendorf. "Chiar dacă acest lucru presupune pături sau covorașe. Pentru angajați, recomand ceaiuri calde de fructe, plimbări în timpul pauzei de prânz și purtarea de haine călduroase, cum ar fi cardigane, sau două perechi de șosete."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE