Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Geometria i-a pus în încurcătură pe candidaţii la prezidenţiale: Cum au reacţionat Dăncilă şi Iohannis la întrebarea „Care este aria cercului?"

Postat la: 20.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Viorica Dăncilă a fost întrebată, la dezbaterea pe care a organizat-o marţi seara, în paralel cu cea a lui Klaus Iohannis, care este aria cercului. Răspunsul prezidenţiabilului PSD a fost oferit doar pe jumătate, în timp ce şeful statului a tăcut, însă a zâmbit.

Viorica Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este „raza la pătrat". „Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat", a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică. Candidata PSD i-a dat dreptate imediat şi i-a replicat că înţelege de ce i-a fost adresată întrebarea, pentru a fi verificată dacă într-adevăr a dat meditaţii la materia şcolară amintită şi a adăugat „π înmulţit cu raza la pătrat. Vă stau la dispoziţie după terminarea dialogului".

La o oră distanţă de la evenimentul susţinut de Dăncilă, unul dintre ziariştii prezenţi la dezbaterea organizată de Iohannis, marţi seara la BCU, i-a menţionat în treacăt care a fost încurcătura Vioricăi Dăncilă, şi i-a transmis că dacă vrea să spună el care este răspunsul corect la întrebarea de matematică. Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, doar a zâmbit şi a trecut la alt subiect.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE