Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Furt de criptomonede în valoare de 620.000 de dolari reusit de un bărbat din Iași. Procurorii arata cum a fost posibil

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O companie din insulele Cayman - al șaptelea operator de criptomonede la nivel mondial - a fost victima unei infracțiuni de fraudă informatică. Mai exact, potrivit procurorilor, un bărbat din Iași a reușit să acceseze sistemul informatic al firmei și să fure criptomonede de 620.000 de dolari.

DIICOT a anunțat vineri că procurorii de la serviciul Teritorial Iași au reținut un bărbat, pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și spălarea banilor. Vineri, el ar urma să fie dus la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform procurorilor, în perioada 28-31 ianuarie, o societate comercială din insulele Cayman - al șaptelea operator de criptomonede la nivel mondial - a fost victima unei fraude informatice, prin accesarea fără drept a unui sistem informatic - o platformă prin intermediul căruia se controlează conturile de criptomonede. Accesarea s-a realizat ca urmare a deținerii fără drept, de către inculpat, a codului API ce permitea accesul total în respectivul sistem informatic.

Procurorii spun că fondurile au fost transferate succesiv în mai multe adrese și portofele virtuale de criptomonede, pentru ascunderea identității persoanei din spatele atacului, fiind astfel sustrase criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari. Ulterior, criptomonedele au fost virate către mai multe adrese virtuale și direcționate către diferiți comercianți de monede virtuale, în vederea valorificării.

Pentru a-și ascunde activitatea infracțională, bărbatul a ales să intre în posesia sumelor de bani prin efectuarea mai multor retrageri, cu sume mai mici de 10.000 de lei pentru a nu fi nevoit să prezinte un document de identitate. În acest dosar, anchetatorii au făcut percheziții în urma cărora au fost ridicate 7 telefoane mobile, 3 laptopuri, 5 stick-uri de memorie și 2 portofele electronice și suma de 10.800 lei. De asemenea, a fost recuperată și suma de 40.000 lei, aflată în contul unuia dintre exchangerii de bitcoin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE