Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Furie în Shanghai, după ce un vârstnic declarat mort și băgat în sac a fost găsit în viață!

Postat la: 03.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O investigație a fost declanșată în Shanghai, după ce un rezident dintr-un azil a fost declarat mort din greșeală, pus într-un sac de cadavre și dus de legiști într-o dubă, înainte ca angajații morgii să observe că este încă în viață, scrie The Guardian.

Incidentul, care a avut loc duminică după-amiază, a fost filmat de trecători, iar imaginile s-au răspândit online stârnind rapid revolta oamenilor, în special a celor aflați în carantină de cinci săptămâni. De asemenea, a stârnit îngrijorări cu privire la sistemul medical, care pare depășit de situație. În filmare, angajații sanitari sunt văzuți scoțând o geantă de cadavre din duba mortuară, cu un cărucior. Se uită în interiorul sacului înainte de a realiza că persoana dinăuntru este în viață. "Este în viaţă! Ai văzut asta? Este în viaţă!", spune unul dintre angajați. "Nu-l acoperi din nou!", spune altul.

Un muncitor merge să vorbească cu oameni care poartă costume de protecție în afara clădirii, iar pacientul în vârstă este transportat înapoi înăuntru. Incidentul a fost confirmat de guvernul raionului Putuo, care a declarat că a demarat investigații. Comisia de Supraveghere din Shanghai și Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei au declarat că cinci oficiali, inclusiv directorul căminului de îngrijire și un medic, au fost revocați și puși sub investigație. Un alt oficial local al partidului a fost mustrat.

Casa de bătrâni din Shanghai Xinchangzheng a cerut scuze, în timp ce casa funerară și-a lăudat angajații pentru că au observat că persoana era încă în viață și i-a răsplătit cu 5.000 de yuani (600 de lire sterline) fiecare. Presa de stat a spus că pacientul a fost transferat la spital și a primit tratament. Incidentul a șocat oamenii din China, greu încercată de un val al Omicron, care pune sub semnul întrebării strategia "zero-COVID", adoptată de guvernul de la Beijing, care presupune testări obligatorii în masă și lockdown-uri zonale sau generale.

Lockdown-ul din Shanghai a generat mai multe probleme, inclusiv penuria de alimente și probleme de livrare și a provocat proteste atât online, cât și pe străzile orașului. Un videoclip postat recent pe rețelele de socializare arată cum un bărbat oprește un camion în mijlocul drumului și cerșește mâncare. "Oameni din Shanghai, nici unei persoane nu îi pasă de noi. Aveți grijă de noi! Expuneți asta! Ajutați-mă să dezvălui acest lucru! Sunt un muncitor. O să mor de foame!", spune el în filmare, conform unei traduceri făcute de blogul Chuang.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE