Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Funcţionar de la Protecţia Copilului, reţinut în cazul copiilor germani sclavi în Maramureş

Postat la: 10.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trei persoane au fost reţinute de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu în dosarul privind copiii sclavi din Maramureş. Este vorba despre un funcţionar din cadrul Direcţiei de Protecţia Copilului Maremureş şi doi angajaţi ai centrului.

Procurorii DIICOT au susţinut, într-un comunicat de presă, că "inculpatul Iusco Marcel Vasile, în calitate de funcţionar public, angajat al D.G.A.S.P.C.- Maramureş în funcţia de asistent social, fiind desemnat manager de caz în privinţa serviciului social prestat în cadrul " Centrului de asistenţă şi sprijin pentru reabilitarea social a copiilor şi tinerilor cu probleme comportamentale" Projekt Maramureş", a permis membrilor grupului infracţional organizat să îşi desfăşoare activitatea infracţională sub o aparentă legalitate, aceştia obţinând nestingheriţi foloase patrimoniale necuvenite".

Funcţionarul de la Protecţia Copilului Maramureş "deși avea cunoştinţă că respectivul centru nu era licenţiat să funcţioneze în condiţiile impuse de lege ca şi serviciu rezidenţail, nu a îndrumat responsabilii acestui centru în vederea licenţierii", "nu a sesizat şi nu a solicitat lămuriri cu privire la copiii care erau daţi în familii, încălcându-se hotărârile judecătoreşti care prevedeau "plasament la Asociaţia Esperando în Centrul din Vişeu" și a întocmit rapoarte de control neveridice, fără a face verificări efective cu privire la situaţia copiilor, limitându-se la eventuala deplasare la Centrul Projekt Maramureş şi la o simplă discuţie cu persoanele responsabile prezente în centru, fără a face verificări efective cu privire la fiecare copil în parte".

Procurorii DIICOT au precizat, de asemenea, că celelalte două persoane reţinute, angajați ai asociației care administra centrul, "au abordat în mod direct minorii de cetățenie germană în vederea preîntâmpinării unor eventuale denunțuri ale acestora cu privire la activitățile concrete la care erau supuși în cadrul PROJEKT MARAMUREŞ şi au asigurat produsul infracțional reprezentat de câștigurile patrimoniale ilegale obținute de inculpatul S.B. ca lider al acestui proiect social prin transferarea unor astfel sume de bani în numerar de pe teritoriul Germaniei pe teritoriul României în vederea îngreunării cercetărilor în cauză şi al împiedicării aflării beneficiarilor reali ai sumelor de bani transferate".

În urma unor percheziţii efectuate luni în localitatea Vișeul de Sus, județul Maramureș, anchetatorii au fost ridicat 12 laptop-uri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 de euro, 4.400 de lei şi înscrisuri susceptibile a avea legătura cu cauza. Cei trei inculpaţi urmează să fie prezentați în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alte trei persoane procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE