Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul premier Petre Roman, înfrângere la CEDO

Postat la: 30.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea în procesul deschis de fostul premier al Romaniei, Petre Roman, care s-a plâns că i-au fost încălcate mai multe drepturi pe durata procedurii administrative demarate de ANI, pierzându-și mandatul de deputat în anul 2015.

"Cererea este inadmisibilă" a decis CEDO.

În martie 2014, ANI a anunțat ca Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

Fostul premier al Romaniei putea contesta acest raport ANI in 6 luni, dar a facut acest lucru la o instanta gresita, Tribunalul Bucuresti, in loc de Curtea de Apel Bucuresti.

Raportul a ramas definitiv, asa ca ANI a solicitat revocarea din functie a parlamentarului. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputatilor a luat act de incetarea mandatului deputatului Petre Roman, iar acesta s-a plâns la CEDO.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE