Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat în timp ce ținea un discurs

Postat la: 08.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost dus la spital după ce a fost împușcat și s-a prăbuşit în cursul unui eveniment electoral în oraşul Nara din vestul țării, vineri. Shinzo Abe este „în stare critică" după atentat, a relatat presa locală, citată de Reuters.

Shinzo Abe este „în stare critică" după atentatul de vineri asupra sa, a anunțat premierul Fumio Kishida într-o conferință de presă. El a adăugat că medicii „luptă să-i salveze viața" fostului premier. Kishida, care și-a întrerupt acțiunile planificate și a revenit de urgență la Tokyo, a declarat că țara „încearcă să înțeleagă această situație grea" și a spus că autoritățile vor „lua măsurile adecvate pentru a gestiona situația".

„Acesta nu este un act care să poată fi iertat", a spus Kishida. Acesta și-ar fi confecționat singur arma cu care a tras asupra fostului premier. Imagini cu momentul în care fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat au apărut pe rețelele sociale. Într-o înregistrare video postată pe Twitter se vede cum Abe vorbea chiar în mijlocul mulțimii, iar din spatele lui este tras un foc de armă. Surse din poliție au spus însă că fostul premier japonez a fost conștient în timp ce era transportat la spital.

Un oficial de la Departamentul de Pompieri din Nara a confirmat pentru CNN că Shinzo Abe este în stop cardiorespirator. Agenţia de presă Kyodo a relatat că fostul premier a fost împușcat. Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au raportat că s-au auzit două focuri de armă, relatează Reuters. Potrivit NHK, Abe a fost împușcat din spate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE