Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul inginer șef de la Boeing e acuzat că a ascuns informații esențiale care au dus la prăbușirea a două avioane

Postat la: 15.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mark Forkner, fost inginer șef la Boeing, a fost pus sub acuzare pentru că ar fi înșelat autoritățile americane și a ascuns informații despre avionul 737 MAX. A împiedicat protejarea pasagerilor companiei, iar două astfel de aeronave s-au prăbușit, în 2018 și 2019.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a furnizat Autorității Aeronautice (FAA), în 2017, „informații false, inexacte și incomplete" despre un nou soft al avioanelor Boeing 737 MAX, denumit "Sistem de augmentare a caracteristicilor de manevră (MCAS)", informează Reuters. Acesta a fost conceput pentru a ridica în mod automat botul avionului în anumite condiții de zbor și se pare că a stat la baza a două accidente fatale ale 737 MAX, în care au murit 346 de oameni.

FAA a oprit ulterior la sol toate aeronavele 737 MAX timp de 19 luni, pentru a investiga accidentele. "În încercarea de a economisi bani, Boeing, prin intermediul lui Forkner, ar fi ascuns informații esențiale despre aeronavă, pentru a intra cât mai repede în exploatare. A indus în eroare FAA, a împiedicat-o să protejeze pasagerii și pus piloții în pericol", a declarat avocatul acuzării, Chad Meacham. În luna ianuarie a acestui an, Boeing a plătit peste 2,5 miliarde de dolari, amenzi despăgubiri, pentru a evita urmărirea penală, după ce a ajuns la o înțelegere cu autoritățile americane. Dacă va fi condamnat, Mark Forkner ar putea face zeci de ani de închisoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE