ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Forumul Economic Mondial identifică schimbările-cheie in tranzitia catre Epoca Inteligentă

Postat la: 18.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai recent raport anual al Forumului Economic Mondial dezvăluie un moment crucial în istoria omenirii, marcând debutul „Epocii inteligente".

Sub conducerea fondatorului WEF, Klaus Schwab, acest raport identifică cinci schimbări interconectate care remodelează lumea noastră: tranziția de la sistemele industriale la sistemele inteligente, trecerea de la o dinamică a puterii unipolare la una multipolară, nevoia urgentă de o economie ecologică, schimbările demografice către o populație îmbătrânită și creșterea îngrijorătoare a dezinformării. Pe măsură ce aceste forțe converg, ele promit să redefinească modul în care societățile funcționează și interacționează în următoarele decenii.

Cel mai recent raport anual al Forumului Economic Mondial a identificat tranziția către „era inteligentă", creșterea „dezinformării" și schimbările demografice către o lume îmbătrânită drept factori-cheie care conduc la o „transformare sistemică profundă". Potrivit fondatorului și președintelui executiv al WEF, Klaus Schwab, lumea trece printr-o transformare sistemică profundă care este determinată de cinci schimbări interconectate.

În introducerea la Raportul anual WEF 2023-2024, fondatorul WEF a afirmat că trăim vremuri de transformare și că există o mână de factori care determină această transformare sistemică: Ne aflăm în pragul unei transformări sistemice profunde, determinată de schimbări interconectate într-o lume care se schimbă rapid.

Cele cinci „schimbări interconectate" includ:

  • Tranziția de la era industrială la era inteligentă,
  • tranziția conflictuală de la o lume unipolară la una multipolară
  • necesitatea trecerii la o economie ecologică,
  • Schimbările demografice de la o lume tânără la o lume îmbătrânită,
  • polarizarea societală și creșterea dezinformării.

Să trecem în revistă aceste tranziții una câte una, începând cu așa-numita „vârstă inteligentă".

„Epoca inteligentă" a fost inventată chiar de Schwab la Summitul guvernelor mondiale din acest an, care a avut loc în februarie anul trecut în Dubai, EAU.

Acolo, globalistul neales a declarat că cea de-a patra revoluție industrială - care va duce la fuziunea identităților noastre fizice, biologice și digitale - alimentează o tranziție globală a omenirii către o nouă eră, numită Era inteligentă, în care „omenirea se va bucura de mult mai multe oportunități și posibilități".

Vorbim despre tranziția omenirii către o nouă eră, care nu se caracterizează doar prin schimbări tehnologice [...] Am avut prima tranziție în urmă cu aproximativ o sută de ani de la societatea agricolă la societatea industrială, dar astăzi vorbim despre tranziția către ceea ce aș numi „era inteligentă"

„Aveam aproximativ 20 de pagini de text și i-am cerut lui ChatGPT: „Rezumați textul și spuneți-mi acum, pe baza discuției noastre, cum va arăta noua eră - era inteligentă". - Klaus Schwab, Summitul guvernelor mondiale, 2024

Schwab și-a introdus ideea sa de eră inteligentă în ChatGPT și iată ce a spus că i-a spus ChatGPT: Imaginându-ne un viitor propulsat de tehnologiile celei de-a patra revoluții industriale, vedem o NOUĂ ZI a civilizației umane - una care armonizează tehnologia cu cele mai profunde nevoi și aspirații ale umanității.

Această misiune se desfășoară în cadrul unei societăți în care inteligența artificială, robotica, internetul obiectelor, imprimarea 3D, ingineria genetică, calculul cuantic devin fundamentele vieții noastre de zi cu zi, dar sunt ghidate de un respect profund pentru valorile umane, creativitate și lumea naturală.

Peisajul geopolitic se schimbă de la o lume unipolară dominată de o singură superputere la o realitate multipolară cu mai multe națiuni influente. - Klaus Schwab, Raportul anual al WEF, 2023-2024

Trecând la următoarea schimbare interconectată din Raportul anual WEF 2023-2024, Schwab vorbește despre trecerea de la o lume unipolară la una multipolară.

WEF previzionează această tranziție de mulți ani.

Dacă vă amintiți de infamul videoclip din 2016 care afirmă „Nu veți deține nimic. Și veți fi fericiți", vă amintiți, de asemenea, că una dintre cele «8 previziuni ale WEF pentru lumea din 2030» afirmă, de asemenea:

Dominația Statelor Unite a luat sfârșit. Avem o mână de puteri globale. Statele naționale vor fi revenit în forță...

Statele Unite nu vor mai fi principala superputere a lumii. O mână de țări va domina.

Acum, la opt ani de la acea declarație de prognoză, Schwab afirmă că tranziția de la unipolar la multipolar „aduce atât oportunități pentru o cooperare globală diversă, cât și provocări care decurg din creșterea tensiunilor geopolitice".

„Echilibrarea intereselor naționale cu stabilitatea globală necesită diplomație nuanțată și colaborare internațională", adaugă el în ultimul raport anual.

Această schimbare, potrivit lui Schwab, este rezultatul conflictelor.

Conflictul poate însemna multe lucruri, cum ar fi conflictele dintre națiuni, cum ar fi cursa înarmărilor tehnologice dintre SUA și China, războiul Ucraina/Rusia sau interminabila situație israeliano-palestiniană.

Conflictul poate însemna, de asemenea, deteriorarea națiunilor prin tulburări civile, politici de deschidere a frontierelor sau prăbușirea economiilor prin programe net-zero și inflație paralizantă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE