Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Forumul Economic Mondial a decis că excesul de "morți subite" a apărut odată cu "schimbările climatice" care cauzează o creștere a atacurilor de cord

Postat la: 12.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forumul Economic Mondial a publicat un nou studiu care susține că creșterea bruscă a numărului de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale mortale este cauzată de "schimbările climatice provocate de om".

Universitatea UPenn, finanțată de FEM, care este finanțată și de Bill Gates, a publicat rezultatele studiului său în Journal of the American Heart Association (JAHA). Echipa de oameni de știință condusă de Sameed Ahmed M. Khatana, a concluzionat că "schimbările climatice provoacă o creștere a căldurii extreme". Ei susțin că această "creștere a căldurii extreme" declanșează un "val mortal" de "decese cardiovasculare asociate căldurii în Statele Unite".

Potrivit lui Khatana și echipei sale, decesele cardiovasculare legate de căldura extremă s-ar putea tripla, ajungând la aproape 5.500 de decese suplimentare pe an până în 2050. Oamenii de știință insistă asupra faptului că luarea de măsuri acum pentru a aborda așa-numita "criză climatică" ar putea contribui la scăderea numărului de decese cauzate de creșterea fulminantă a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Cu toate acestea, ei recunosc că decesele cardiovasculare cauzate de căldură ar putea totuși să se dubleze, ajungând la 4 300 de decese suplimentare pe an, chiar dacă Statele Unite rămân pe calea planificată în prezent de reducere a emisiilor din agenda ecologică. Cercetătorii avertizează că trebuie să se facă și mai mult pentru a accelera obiectivele "Net Zero" ale FEM pentru a încetini presupusele decese cauzate de căldură.

Khatana, cardiolog și profesor asistent la Școala de Medicină Perelman a Universității din Pennsylvania, susține că cei care sunt "cei mai vulnerabili", cum ar fi americanii de culoare, sunt cei mai expuși riscului de a fi afectați de valul de decese cardiovasculare. "Impactul schimbărilor climatice asupra sănătății publice se răsfrânge asupra persoanelor care trăiesc la marginea societății noastre", spune Khatana. "Orice acțiune politică sau eforturi de atenuare trebuie într-adevăr să fie adaptate la persoanele care sunt cele mai vulnerabile".

Predicția provine de la grupul lui Khatana de la Universitatea din Pennsylvania. Echipa a modelat anterior relația dintre decesele actuale din cauza atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale și numărul tot mai mare de "zile de căldură extremă" (definite ca având un indice de căldură - o măsură a temperaturii aparente care este un produs al temperaturii ambientale și al umidității relative - la sau peste 90 de grade Fahrenheit).

Utilizând date din cele 3.108 comitate din zona contiguă a SUA între 2008 și 2017, aceștia au constatat o creștere a ratelor de decese cardiovasculare împreună cu o tendință de creștere a numărului de zile de căldură extremă. În 2019, au spus ei, au fost 54 de zile de căldură extremă pe an, iar 1.651 de persoane au murit anual din această cauză. Cu toate acestea, în ciuda afirmațiilor care leagă decesele de "schimbările climatice", datele privind atacurile de cord și decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale au fost înregistrate doar în ultimii ani.

Datele privind temperaturile sunt înregistrate de mult mai mult timp, iar înregistrările arată că încălzirile din vara recentă nu sunt ceva ieșit din comun. Datele privind temperaturile medii au fost înregistrate doar de aproximativ 150 de ani și arată totuși că verile trecute au fost mult mai calde. Valul de căldură din 1936, de exemplu, a fost cu totul diferit de temperaturile din acest an, care au fost destul de normale. Înainte de secolul al XIX-lea, nu existau deloc înregistrări de temperatură pentru America de Nord, ceea ce face imposibilă compararea datelor privind "căldurile extreme".

In realitate, decesele cardiovasculare au crescut vertiginos la nivel global începând cu 2021. Vârful i-a determinat pe unii să sugereze că Covidul a fost responsabil pentru acest vârf. Cu toate acestea, un nou studiu major recent, bazat pe autopsie, a concluzionat că COVID-19 nu este responsabil pentru "explozia" de decese legate de inimă de la pandemie. Renumitul cardiolog Dr. Peter McCullough a comentat studiul, susținând că rezultatele "ar trebui să fie un punct final în excluderea bolii COVID-19 ca fiind o cauză a miocarditei fatale".

"În ciuda faptului că virusul a fost găsit în țesutul cardiac, acesta nu a provocat o inflamație semnificativă", a spus el. Acest lucru înseamnă că "explozia de miocardită fatală", așa cum a fost dedusă din rapoartele și autopsiile stopurilor cardiace inexplicabile, "trebuie să aibă o altă explicație decât infecția SARS-CoV-2", a adăugat el. McCullough susține că injecțiile cu ARNm care au fost distribuite publicului în timpul pandemiei sunt responsabile pentru creșterea fulminantă a numărului de decese cauzate de atacurile de cord.

"Singura nouă cauză dovedită a afecțiunilor cardiace la populația umană este vaccinarea COVID-19", afirmă McCullough. "S-a demonstrat că vaccinurile utilizate în America (Pfizer, Moderna, Janssen, Novavax) provoacă miocardită, așa cum a fost publicat în literatura de specialitate." Autopsiile pacienților vaccinați au găsit dovezi clare ale unei expresii puternice a proteinei spike în mușchiul cardiac. Aceste dovezi, potrivit doctorilor Michael Palmer și Sucharit Bhakdi, "se corelează cu o inflamație semnificativă și cu distrugerea țesutului".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE