Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Forțele ruse vor primi bombe aeriene "Drel" aproape invizibile pentru apărarea antiaeriană ucraineană

Postat la: 11.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a anunțat teste de succes și intenționează să înceapă producția în masă a noii sale bombe Drel în acest an, a anunțat agenția rusă de știri de stat TASS, citând un reprezentant al corporației de stat pentru apărare Rostec.

"Producția în serie a muniției va începe în acest an", a anunțat Rostec.

Oficial, Federația Rusă spune că Drel este concepută pentru a distruge vehicule blindate, stații radar terestre, centre de control pentru centrale electrice și sisteme de rachete antiaeriene.

"'Drel' este capabil să zboare până la distanța necesară față de țintă și să se deschidă deasupra acesteia la momentul potrivit", descriu rușii funcționarea sa.

Rusia a anunțat pentru prima dată dezvoltarea unei noi bombe în 2016. Rostec susține că "este aproape imposibil de detectat pe radar".

Potrivit Reuters, surse occidentale susțin că Drel este un tip de bombă cu dispersie, care, deși este interzisă în peste 100 de țări, este folosită în mod activ de Rusia în Ucraina.

Bombele cu dispersie eliberează un număr mare de bombe mai mici care explodează pe o suprafață mare. Cele care nu explodează pot rămâne periculoase timp de zeci de ani.

În același timp, în noiembrie, serviciile de informații britanice au raportat că trupele rusești au început să folosească mai des bombe cu dispersie RBK-500 de 500 kg. Potrivit serviciilor de informații, Rusia le-a modernizat și le-a echipat cu sisteme de control. În special, RBK-500 au fost utilizate pe scară largă împotriva forțelor ucrainene la Vuhledar Bulge și în apropiere de Avdiivka.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE