ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii!

Postat la: 21.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI) a explicat recent modul cum monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) pot fi programate pentru a stabili ce anume vor putea sau nu cumpăra oamenii și a insistat că ele ar trebui utilizate împreună cu un sistem de credit social.

Spre deosebire de criptomonedă, care este privată, Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC) va fi emisă și controlată chiar de băncile centrale. În multe privințe, vor fi la fel ca bancnotele, dar fiecare tranzacție va fi monitorizată pentru a urmări conformitatea. Vineri, 14 octombrie, FMI a transmis o întâlnire cu tema „Monedele digitale ale băncii centrale pentru incluziunea financiară: riscuri și recompense".

La întrunire au vorbit Majestatea Sa Regina Máxima a Olandei, care este și Avocatul Special pentru finanțare incluzivă pentru dezvoltare, al Secretarului General al ONU, Kristalina Georgieva, director general al FMI și Bo Li, director general adjunct, și Cecilia Skingsley, directorul Centrului de inovare al BIS (Bank for International Settlements).

Tema întâlnirii a fost despre incluziunea financiară globală. Ei speră că monedele digitale ale băncilor centrale vor fi instrumente accesibile, acceptate pe scară largă și sigure, care vor rezolva unele dintre problemele legate de incluziunea financiară, printre altele. Bi Li, directorul general adjunct al FMI, a explicat cum pot fi programate CDBS:

„Contractul inteligent va permite funcții țintite legate de politici [sociale], cum sunt plățile pentru asistență socială, cupoane de consum, bonuri de masă etc. Cu ajutorul CBDC-urilor, putem controla cu precizie ceea ce pot oamenii deține sau nu. De asemenea, [putem controla] și pentru ce fel de utilizare pot fi programați acești bani, de exemplu doar pentru mâncare."

Bo li a adăugat că, datorită acestei posibilități de programare, agențiile guvernamentale ar putea direcționa cu exactitate pachete de asistență către oamenii potriviți. De asemenea, CBDC vor funcționa și cu alte politici precum identitățile digitale și portofelele digitale. Bo li a descris un CBDC ca pe un ecosistem, spunând că datele pe care le-ar produce ar fi foarte valoroase pentru terți.

La întrebarea cum ar putea fi utilizate aceste date despre tranzacții, Bo Li a explicat: „Pot să vă dau un exemplu: în China, aceste date despre tranzacții pot fi utilizate de furnizorii de servicii în subscrierea de credite". Subscrierea este procesul prin care creditorul decide dacă un solicitant este solvabil și poate primi un împrumut.

„Acele date despre tranzacții în ceea ce privește câte cafele beau în fiecare zi, de unde cumpăr cafeaua, dacă folosesc UBER în fiecare zi și ce ore de lucru am. Aceste date nontradiționale pot fi foarte utile pentru furnizorii de servicii financiare pentru a-mi stabili un scor de credit și, pe baza acelui scor de credit, furnizorii de servicii îmi pot acorda o linie de credit fără niciun efort al [întâlnirii] față în față."

Este un program după modelul chinezesc, dar fiecare țară va avea opțiunea să îl implementeze diferit. Va exista o intimitate limitată. FMI, Banca Mondială și BRI administrează, de asemenea, multe bănci centrale pentru aceste noi produse. Cu privire la problema confidențialității datelor, Cecilia Skingsley, directorul BIS Innovation Hub a explicat că „merită să renunțăm un pic la confidențialitate pentru a obține securitate".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE