Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, anchetați de același procuror care l-a trimis pe Liviu Dragnea la închisoare

Postat la: 24.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

DNA a anunțat joi că vrea să ancheteze trei membri ai guvernului Cîțu în dosarul vaccinurilor. Surse apropiate anchetei susțin că este vorba despre fostul premier Florin Cîțu și de foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cei trei sunt vizați de DNA pentru presupuse fapte de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul achiziției de vaccinuri este instrumentat de procurorul George Adrian Matei, cel care l-a anchtat și pe fostul lider PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la trei ani și jumătate de închisoare în acest dosar.

Procurorul George Adrian Matei este cunoscut în România pentru activitatea sa în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El a fost implicat în mai multe cazuri notabile:

  • Începând cu 1 noiembrie 2021, Matei a fost delegat pentru o perioadă de șase luni în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din DNA.
  • A intrat în DNA pe 15 martie 2016, după un interviu cu Laura Codruța Kovesi, fostul șef al DNA. Înainte de a se alătura DNA, Matei a lucrat la PArchetul Tribunalului București.
  • Recent, Matei a renunțat la procedura de numire în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor din corupție din DNA (Sectia I DNA), o funcție pe care o ocupă în prezent, dar cu delegare, începând din 4 iulie 2023 până la 3 ianuarie 2024.
  • În prezent, se pare că Matei este implicat în investigarea dosarului Vaccinurilor și a ultimului dosar al lui Marian Vanghelie. Același procuror l-a trimis în judecată pe Florian Bodog, fost ministru PSD al Sănătății.
  • În decembrie 2020, de Ziua Internațională Anticorupție, procurorul George Adrian Matei a fost premiat de Ambasada SUA la București.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE