Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fenomenul Long-Covid este îngrijorător: Cei care au avut virusul au risc crescut de probleme cardiace și pulmonare și risc dublu de deces

Postat la: 18.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La trei ani de la începutul pandemiei, exact când se credea că impactul COVID-19 se reduce, noi cercetări face lumină asupra repercusiunilor pe termen lung ale virusului. Potrivit studiului publicat în JAMA Health Forum, persoanele care au contractat virusul în trecut, ar putea prezenta un risc crescut de probleme cardiace și pulmonare și chiar cu un risc dublu de deces.

Pe o perioadă de follow-up de 12 luni, studiul a analizat datele privind daunele de asigurări de la 13.435 de adulți infectați cu COVID-19 și 26.870 de persoane care nu au contractat virusul, ținând cont de eventuale condiții preexistente, înainte de apariția virusului, relatează Euronews citat de Rador.

Rezultatele au arătat că grupul de persoane infectate cu Long-Covid au avut o rată de mortalitate mai mare decât celelalte. Mai exact, 2,8% dintre persoanele cu Long-Covid au murit, comparativ cu 1,2% dintre cei care nu au contractat virusul.

Studiul a identificat, de asemenea, oboseala, durerile de cap și tulburarea de deficit de atenție ca fiind cele mai frecvente simptome observate la persoanele cu COVID-19.

"Cel mai important rezultat este că Long-Covid este o afecțiune de sănătate pe care trebuie să continuăm să o studiem și să o luăm în serios. Am fost deosebit de îngrijorați de riscurile crescute de mortalitate pentru persoanele cu COVID-19", a declarat Andrea DeVries, vicepreședintele Elevance Health și autorul principal al studiului, pentru "Euronews Next".

"Pe baza cercetării, persoanele diagnosticate cu Long-Covid au avut de două ori mai multe șanse de a avea nevoie de îngrijiri medicale pentru probleme cardiovasculare și de 3,64 de ori mai multe șanse de a avea o embolie pulmonară. Acest studiu a constatat că Long-Covid lung ar putea avea efecte de lungă durată asupra calității viață", a precizat DeVries.

În timpul perioadei în care au fost efectuate cercetări și oamenii de știință au studiat consecințele COVID-19 de la începutul pandemiei, au fost raportate o gamă largă de simptome de durată, de la dureri de cap și probleme respiratorii până la căderea părului și chiar depresie. Unii bolnavi au raportat, de asemenea, că nu și-au recăpătat pe deplin simțul mirosului și al gustului. Rezultatele studiilor au subliniat și mai mult simptomele și au descoperit riscuri și mai periculoase pentru sănătate. De exemplu, un alt nou document sugerează că, de asemenea, contractarea virusului face persoanele mai susceptibile la probleme intestinale.

Acest studiu a comparat fișele medicale a peste 11,6 milioane de persoane care au contractat COVID-19 în ultimii trei ani și a 5,6 milioane de persoane care nu au contractat boala în aceeași perioadă. Studiul a constatat că contractarea virusului poate provoca probleme gastrointestinale pe termen lung, cum ar fi constipația și diareea. A dezvăluit și alte simptome, inclusiv reflux acid, balonare și dureri de stomac.

Potrivit lui DeVries, rezultatele cercetării evidențiază necesitatea de a continua prevenirea infecțiilor și de a îmbunătăți monitorizarea sănătății oamenilor după infecție. "Sperăm că liderii politici și oficialii din domeniul sănătății publice vor considera importante concluziile acestui studiu și că vor lua decizii politice și pogramatice bazate pe această înțelegere informată a acestor date", a concluzionat cercetătorul Andrea DeVries.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE