Fenomenul divorțului de somn pune stăpânire pe toată Europa. Tot mai multe cupluri aleg să-și petreacă nopțile separat
Postat la: 13.01.2025 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tot mai multe cupluri din Europa au de-a face cu fenomenul divorțului de somn. Acest lucru implică petrecerea nopților a partenerilor în camere diferite, alegând să nu mai doarmă împreună, la bază stând calitatea somnului.
Acest fenomen câștigă tot mai multă popularitate pe continent, multe cupluri declarând divorțul de somn. Chiar dacă la o primă vedere poate părea ciudat, acest lucru implică dormitul în camere separate și este adoptat de tot mai multe cupluri. Dacă te întrebi care este motivul din spate, răspunsul este unul cât se poate de simplu: o calitate mai bună a somnului și un impact pozitiv asupra sănătății, dar și relației de cuplu.
Mulți parteneri recurg la acest lucru pentru că în foarte multe dintre cazuri, există dificultăți în a împărți același spațiu de somn, iar aici putem aminti sforăitul unuia dintre parteneri, mișcările din timpul nopții sau preferințele cu privire la temperatura din cameră. Toți acești factori pot duce la o calitate a somnului mai slabă, lucru care afectează atât sănătatea psihică, cât și pe cea fizică. Astfel, multe cupluri aleg să încerce dormitul separat care, de multe ori, vine ca o măsură temporară.
În eventualitatea în care această soluție funcționează, practica va deveni una permanentă. Divorțul somnului vine cu avantaje foarte clare, astfel că un somn odihnitor reprezintă o stare de spirit mai bună, mai puțină iritabilitate și o capacitate mai mare de a face față stresului zilnic. Aceștia sunt și factorii care pot contribui la mai puține conflicte de cuplu, astfel că partenerii pot conviețui mai armonios.
Mulți parteneri sunt de părere că timpul petrecut în pat reprezintă un moment esențial pentru comunicare și apropiere emoțională, mai ales în cazul celor care au un program de lucru încărcat. Academia Americană de Medicină a Somnului a realizat un sondaj în anul 2023 din care reieșea faptul că 43% dintre adulți dorm separat de partenerii lor. Acest lucru este mai des întâlnit în cazul generației milenialilor, adică persoanele cu vârsta cuprinsă între 28 și 42 de ani.
Această generație pune mai mult preț pe sănătate și echilibru. Cu toate acestea, experții recomandă ca înainte de a face din această practică o regulă, cuplurile trebuie să stabilească o rutină de conectare emoțională. Dr. Brandon Peters, specialist în medicina somnului afirmă că adoptarea acestei soluții trebuie să aibă loc în cadrul unei comunicări deschise și momente de apropiere înainte ca partenerii să se retragă în camerele lor. Divorțul de somn nu reprezintă sfârșitul romantismului, ci doar o adaptare la nevoile fiecărui partener, iar dacă acest lucru funcționează, poate duce la consolidarea relației.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum să elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui
Câteva tehnici care, atunci când sunt aplicate corect, ne vor permite să consumăm în siguranță carnea de pui fără să ne facem griji cu privire la substanțele nocive care intră în corpul nostru. Este larg recunoscut faptul că marii fermieri își hrănesc animalele cu furaje care conțin hormoni și antibiotice și este recomandabil să le eliminăm înainte de a consuma carnea.
-
Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
Gigi Becali a avut o reacție dură la adresa lui Călin Georgescu, cel pe care l-a susținut la alegerile prezidențiale anulate din 2024. Patronul de la FCSB a criticat poziția acestuia, anti-UE și anti-NATO.
-
Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
Dr. Janine Bowring, un expert in longevitate stabilit în Canada, care are la activ peste 25 de ani de experiență și cercetare clinică a dezvăluit că a respira mai puțin poate fi, de fapt, secretul unei vieți mai lungi.
-
Cinci locuri deasupra cărora niciun avion nu are voie să zboare: care sunt și de ce a fost impusă această restricție severă
Zonele de restricție aeriană au fost stabilite inițial pentru a proteja obiectivele militare sensibile de observarea unui inamic posibil, însă ulterior au fost menținute și pentru a păstra confidențialitatea acelor locuri față de publicul larg.
-
Fizicienii au făcut o descoperire ce va putea rescrie legile fundamentale ale Universului
Fizicienii de la Universitatea Rice din Statele Unite au propus o teorie revoluționară care indică existența unui al treilea tip de particule elementare, distinct de fermioni și bosoni, cele două categorii cunoscute până acum.
-
Topirea gheții în regiunea arctică deschide accesul către resurse naturale uriașe: Rusia, China și SUA încep o luptă acerbă pentru a prelua controlul in zonă
Regiunea arctică se confruntă cu schimbări profunde provocate de încălzirea globală, iar topirea gheții deschide accesul către resurse naturale uriașe și rute comerciale noi.
-
Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
Nutriționista Mihaela spune că toți românii consumă, fie ocazional, fie des, conserve pe care le cumpără din magazin. Deși nu sunt puțini cei care aleg să cumpere pește și să îl gătească, Bilic spune că toate conservele sunt o soluție bună și practică!
-
De ce schimbările bruşte de temperatură aduc un val de îmbolnăviri. Gripa aglomerează camerele de gardă ale spitalelor
Numărul cazurilor de gripă creşte îngrijorător, iar camerele de gardă ale spitalelor sunt pline, dar şi saloanele, pentru că în cazurile complicate e nevoie şi de internare.
-
Fenomenul divorțului de somn pune stăpânire pe toată Europa. Tot mai multe cupluri aleg să-și petreacă nopțile separat
Tot mai multe cupluri din Europa au de-a face cu fenomenul divorțului de somn. Acest lucru implică petrecerea nopților a partenerilor în camere diferite, alegând să nu mai doarmă împreună, la bază stând calitatea somnului.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu