Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fenomen cauzat de izolarea la domiciliu impusă în pandemie: românii au început să caute case la pret redus

Postat la: 26.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce priveşte interesul locativ al românilor, astfel că a crescut cererea pentru achiziţia de case la preturi reduse, cu peste 50% în trimestrul al treilea al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

In trimestrul al treilea al acestui an s-a înregistrat o creştere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăţi faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Totodată, cererea de case a crescut cu circa 125% în lunile ulterioare stării de urgenţă, respectiv iunie - septembrie 2020 faţă de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare şi închiriere.

"Cele mai multe cereri s-au înregistrat în oraşe mari ale ţării, cu o puternică piaţă imobiliară, în top trei fiind Bucureşti, Cluj şi Braşov. Printre principalele criterii de selecţie solicitate de posibilii cumpărători sau chiriaşi se numără preponderent în această ordine - suprafaţa construită, suprafaţa terenului, locaţia şi preţul", se menţionează într-un comunicat. Totodată, specialiştii au remarcat şi creşterea interesului pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini. La nivel general, cererea pentru apartamente a cunoscut o creştere de 17,5% în trimestrul al treilea al acestui an, faţă de trimestrul al treilea din 2019.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE