Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












FDA reacționează după ce a fost îndemnată să retragă vaccinul Pfizer din cauza unor fragmente de ADN

Postat la: 07.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația americană a alimentelor și medicamentelor (FDA) refuză să retragă vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19, promovând opinia că includerea unei secvențe de ADN care lasă în urmă fragmente și care nu a fost dezvăluită anterior nu este îngrijorătoare.

FDA nu este obligată să retragă de pe piață vaccinul COVID-19, sau alte injecții COVID-19, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenției pentru The Epoch Times. "Cu peste un miliard de doze de vaccinuri cu ARNm administrate, nu au fost identificate probleme de siguranță legate de secvența sau cantitatea de ADN rezidual. În ceea ce privește vaccinurile cu ARNm aprobate de FDA, dovezile științifice disponibile susțin concluzia că acestea sunt sigure și eficiente", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

FDA nu a furnizat nicio dovadă care să îi susțină poziția. E-mailul a venit ca răspuns la 10 întrebări privind includerea secvenței ADN a virusului Simian Virus 40 (SV40) în vaccinul Pfizer-BioNTech. The Epoch Times a depus o cerere în baza Freedom of Information Act pentru a încerca să deblocheze momentul în care FDA a aflat despre secvența respectivă și de la cine. FDA a refuzat procesarea accelerată a cererii, susținând că nu există o "nevoie imperioasă" de a furniza rapid informațiile.

Mai multe agenții străine, inclusiv Health Canada, au confirmat evaluarea oamenilor de știință externi potrivit căreia vaccinul conține secvența de ADN. De asemenea, acestea au declarat că BioNTech nu a evidențiat includerea în documentele de reglementare. FDA nu a vrut să răspundă la o serie de întrebări despre secvență, inclusiv când a aflat agenția despre includerea acesteia și dacă a aflat de la Pfizer sau BioNTech . BioNTech și Pfizer nu au răspuns la solicitări.

Includerea a fost identificată pentru prima dată de Kevin McKernan, un fost cercetător și șef de echipă pentru Proiectul Genomului Uman al Institutului de Tehnologie din Massachusetts. "Nu se va identifica nimic dacă vor continua să aleagă să nu se uite", a declarat dl McKernan pentru The Epoch Times prin e-mail. O serie de oameni de știință au declarat că includerea ridică îngrijorări majore, cum ar fi faptul că are potențial de oncogeneză - sau un proces care duce la cancer - inclusiv Dr. Robert Malone, un expert în vaccinuri a cărui muncă a fost citată de Pfizer.

Includerea înseamnă că vaccinul Pfizer-BioNTech este "falsificat" și ar trebui rechemat, a declarat Dr. Malone pentru The Epoch Times. Legea federală prevede că FDA poate testa medicamentele suspecte de a fi falsificate. În cazul în care medicamentele nu îndeplinesc anumite standarde și se constată un pericol pentru sănătate, FDA este îndrumată să sfătuiască producătorul să emită o retragere. Dacă producătorul nu reușește apoi să emită o rechemare, "ar trebui să se ia în considerare confiscarea", prevede legea.

"Politica generală este că, dacă există o falsificare și un risc rezonabil de toxicitate, trebuie să se acționeze imediat", a declarat Dr. Malone pentru The Epoch Times. "Acesta este un mandat esențial pentru FDA din partea Congresului de a preveni falsificarea medicamentelor, a dispozitivelor medicale și a alimentelor. Și apoi următoarea întrebare este: este vorba de falsificare? Este asociată cu un risc rezonabil de toxicitate la om? Iar părerea mea este: absolut."

Dr. Malone, după ce a analizat răspunsul FDA, a declarat că autoritățile de reglementare nu și-au făcut treaba. "Procesul normal la nivel mondial a fost că acel risc trebuie să fie evaluat riguros și proactiv. Dar ei nu au făcut-o, iar motivul pentru care nu au făcut-o este motivul pentru care au fost atât de categorici că aceasta nu este o tehnologie de terapie genică", a declarat Dr. Malone.

Moderna a declarat că vaccinul său corespunde definiției de terapie genică a FDA, dar autoritățile de reglementare au definit produsele Pfizer-BioNTech și Moderna ca fiind vaccinuri, evitând întrebările privind oncogeneza. Secvențele SV40 au fost folosite de companiile de biotehnologie în produse medicamentoase. "Secvențele specifice pentru părțile neinfecțioase ale SV40 sunt prezente în mod obișnuit în plasmidele utilizate pentru fabricarea substanțelor biologice active", a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru The Epoch Times prin e-mail.

Scopul este în primul rând de a "conduce expresia foarte agresivă a unei gene", a declarat dl McKernan pentru The Epoch Times. EMA a susținut că Pfizer a considerat secvența "o parte nefuncțională a plasmidului". "Dacă sunt utilizate în mod obișnuit, atunci de ce sunt incluse dacă nu au nicio funcție?". s-a întrebat Dr. Malone într-o postare pe Substack. Dar rezultatul este ADN rezidual lăsat în urmă, potrivit testelor. Acest lucru ar putea avea efecte negative, spun unii oameni de știință.

David Wiseman, un fost om de știință de la Johnson & Johnson, care a efectuat unele dintre teste, a declarat că este îngrijorat că bucățile de ADN rezidual "ar putea intra efectiv în genomul tău". Dacă face acest lucru, "poate perturba reglarea genelor și poate duce la oncogeneză", a spus dl McKernan.

Phillip Buckhaults, profesor de genomică a cancerului și director al Laboratorului de genetică a cancerului de la Universitatea din Carolina de Sud, a declarat la începutul acestui an că a testat fiole de vaccin Pfizer-BioNTech și a detectat ADN. "Sunt oarecum alarmat în legătură cu posibilele consecinte."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE