Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fără paradă militara de ziua naţională, dar cu alegeri! Orban: "Vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară"

Postat la: 01.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată Ziua Naţională a României. Orban subliniază că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu va exista paradă.

„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare", a declarat premierul Ludovic Orban duminică, răspunzând unei întrebări din partea presei. Acesta a precizat că Ziua Naţional va fi marcată, însă fără parada militară la care în alţi ani participau zeci de mii de oameni în toate marile oraşe ale ţării.

„Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe", a adăugat Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie. "Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie", a mai declarat Orban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE