Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Explozie pe piața asigurărilor obligatorii în Franța. Criza va cuprinde toată Europa în numele așa-ziselor schimbări climatice

Postat la: 02.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din ianuarie 2024, tarifele de asigurare vor crește puternic în Franța. Asigurarea locuinței, asigurarea auto, asigurarea suplimentară de sănătate... Toți asigurații vor trebui să plătească. Motivul acestei explozii a prețurilor constă în costurile extrem de ridicate cu care se confruntă companiile de asigurări de câțiva ani încoace. În fruntea listei noilor cheltuieli exorbitante se află acoperirea despăgubirilor legate de schimbările climatice.

Potrivit federației profesioniștilor din domeniul asigurărilor, France Assureurs, "anul 2022 a fost deosebit de marcat de fenomene climatice care se încadrează în categoria catastrofelor naturale". Anul trecut, companiile de asigurări au fost nevoite să acopere daune în valoare de 10,6 miliarde de euro cauzate de fenomene meteorologice severe: "cea mai mare cifră din ultimii 20 de ani", comentează France Assureurs. În detaliu, grindina a provocat pagube de 5,1 miliarde de euro, în timp ce valurile de secetă au costat 2,9 miliarde de euro. Fie că este vorba de locuințe sau de vehicule, toate tipurile de bunuri sunt afectate.

Deși nu este încă posibil să se cifreze costurile asociate cu schimbările climatice în 2023, "factura se anunță destul de mare", spune Médérick Besarabov, senior manager la Addactis, o companie de consultanță care sprijină companiile de asigurări. Cu toate acestea, o tendință clară pare să se contureze: "în 30 de ani, prețul de acoperire a despăgubirilor din polițele de asigurare se va dubla față de cel actual", deplânge consultantul. În mod evident, cu cât se intensifică perturbările climatice, cu atât mai mult vor crește prețurile polițelor de asigurare pentru asigurați.

La această creștere a tarifelor se adaugă fenomenul inflației, care împinge companiile de asigurări să crească prețurile. Acest lucru se datorează faptului că valoarea materiilor prime este în creștere, ceea ce umflă costul reparațiilor. De exemplu, France Assureurs a constatat că costul mediu de reparare a unei mașini a crescut cu 8,5% într-un an, în principal din cauza creșterii prețului pieselor. Cu atât mai mult cu cât prețul asigurării urmează adesea valoarea unui bun. Iar prețul vehiculelor (motociclete, scutere, camioane și autoturisme) "este în creștere constantă de peste 20 de ani", subliniază Nahdir Baba Arbi, de asemenea consultant la Addactis. Prețul polițelor de asigurare va urma cu siguranță această tendință ascendentă. Addactis preconizează o creștere între 5,5% și 7,5% pentru polițele de asigurare a locuinței și între 4% și 5% pentru polițele de asigurare auto.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE