ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Experții prezic un "colaps demografic" la nivel mondial pe măsură ce rata natalității "scade vertiginos" iar numărul deceselor în exces crește "peste limite"

Postat la: 13.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Timp de decenii, experții în populație au avertizat cu privire la consecințele unei planete suprapopulate, dar în ultimii ani, aceștia au schimbat brusc cursul și prezic acum că populația globală este pe cale să se prăbușească.

Experții în materie de populație menționează scăderea rapidă a ratei natalității în marea majoritate a țărilor lumii, inclusiv în Statele Unite, la care se adaugă o rată a mortalității excesive "în creștere vertiginoasă".

Nașterile din SUA au scăzut în 2023 la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, potrivit datelor preliminare îngrijorătoare publicate la începutul acestei luni de Centrul Național pentru Statistici de Sănătate din SUA.

Rata femeilor americane de vârstă fertilă care au copii este cea mai scăzută din istorie, de când se întocmesc statistici, a declarat Brady Hamilton, demograf la NCHS și autor principal al raportului.

Între timp, numărul de decese în exces crește vertiginos în lumea post-pandemică, pe măsură ce vaccinurile COVID-19 continuă să facă ravagii în ceea ce privește sănătatea generală a populațiilor din țările puternic vaccinate.

În timp ce experții avertizează că populația non-imigrantă din SUA s-ar putea să nu-și mai revină niciodată, media mainstream a sărbătorit știrile și a îmbrățișat conceptul de depopulare.

Potrivit Scientific American, "scăderea populației va atenua presiunea pe care opt miliarde de oameni o pun asupra planetei".

"În timp ce modelul nostru actual de creștere nesfârșită și profituri pe termen scurt sacrifică oamenii vulnerabili și viitorul planetei, scăderea populației ar putea contribui la crearea unui viitor cu mai multe oportunități și o lume sănătoasă, bogată din punct de vedere biologic."

Potrivit ONU, continentul african este singura regiune cu o populație în creștere. Restul lumii a fost afectat de o "criză a fertilității" pe care Bloomberg susține că "nimeni nu a văzut-o venind".

Este posibil ca presa mainstream să nu fi prevăzut acest lucru, dar oricine a acordat atenție agendei politice globaliste elaborate de Forumul Economic Mondial în ultimii ani a fost prea familiarizat cu conceptul de depopulare.

Cu excepția faptului că am avertizat lumea de ani de zile că elita globală intenționează să depopuleze lumea, iar reducerea nivelului de fertilitate este un element-cheie în agenda lor.

În ultimii ani, depopularea a concentrat atenția elitei globale mai mult decât orice alt subiect. Acum vedem roadele muncii lor.

Peste tot în lume, rata totală de fertilitate (TFR) - numărul de copii vii pe care o femeie medie îi are în timpul vieții - a scăzut începând cu anii 1970.

Dar de la pandemia din 2021 și de la lansarea vaccinului, TFR a scăzut vertiginos.

Într-o țară după alta, a scăzut cu mult sub pragul de 2,1 ("rata de înlocuire", luând în considerare decesele din copilărie și dezechilibrele sexuale), sub care populația este obligată să scadă. Această scădere a fertilității este, în multe privințe, cea mai remarcabilă tendință a epocii noastre.

Nu numai Elon Musk este îngrijorat de faptul că "prăbușirea populației este potențial cel mai mare risc pentru viitorul civilizației".

Pentru a cita UNPD, "mai mult de jumătate din creșterea prognozată a populației mondiale între 2022 și 2050 ar trebui să fie concentrată în doar opt țări: Republica Democrată Congo [RDC], Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Republica Unită Tanzania". Acest lucru se datorează faptului că deja "aproape jumătate din populația globală trăiește într-o țară sau într-o zonă în care fertilitatea de-a lungul vieții este sub 2,1 nașteri pe femeie".

Nu multă lume a prevăzut prăbușirea fertilității globale. De asemenea, aproape nimeni nu se aștepta să se întâmple peste tot. Și nu-mi amintesc ca vreun expert să fi prezis cât de mult va scădea în unele țări.

În Coreea de Sud, rata totală a fertilității în 2023 este estimată la 0,72.

În Europa nu mai există nicio diferență între țările romano-catolice și cele protestante. Rata actuală a natalității în Italia (1,21) este mai mică decât cea din Anglia (1,44).

Nu există nici o diferență între civilizațiile creștină și islamică - acele mari entități istorice ale căror ciocniri îl îngrijorau pe istoricul Samuel Huntington. Rata totală a fertilității din SUA este acum de 1,62. Cifra pentru Republica Islamică Iran este de 1,54.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE