Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Experții internaționali despre doza 4 de vaccin anti Covid: Nu există dovezi că protejează populația de peste 60 de ani!

Postat la: 13.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România a autorizat doza a patra de vaccin anti Covid deși interesul oamenilor pentru administrarea acestui ser a scăzut considerabil, după cum R3media a mai relatat. „Surpriza" vine din partea Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor(ECDC ), potrivit căruia nu există nicio dovadă că protejează populația de peste 60 de ani împotriva acestui virus.

Mai mult decât atât, experții internaționali spun că vor monitoriza în continuare efectele adverse ale vaccinului anti Covid, în contextul în care au fost semnalate mai multe cazuri de tromboză severă(cheaguri de sânge). La această concluzie s-a ajuns în urma unor studii realizate în Israel, potrivit cărora imunitatea oferită de doza 4 durează aproximativ șase săptămâni, în cazul persoanelor fără alte probleme de sănătate, notează sursa citată, care citează New England Journal of Medicine.

Pentru adulţii cu vârsta sub 50 de ani, sănătoşi, cei mai mulți dintre experți cred că sunt suficiente primele trei doze ale vaccinului împotriva Covid. Totodată, experții internaționali consideră că se vor dezvolta alte forme ale vaccinului, care să ofere o protecție mai bună pentru alte tulpini ale virusului. România urmează să primească încă 87 de milioane de doze de vaccin anti Covid până în 2023, deși nici măcar un sfert din populație nu s-a vaccinat cu doza a treia. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a transmis că va solicita Comisiei Europene renegocierea contractelor privind furnizarea de astfel de vaccinuri, pentru că numărul dozelor care urmează să vină sunt în mod evident inutile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE