Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Escrocheria "Stirile ProTV": cum funcționează și ce fel de date caută hoții?

Postat la: 25.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra ştirilor false apărute online, infractorii cibernetici folosindu-se de imaginea Stirile ProTV pentru a le promova.

"Atenţie la ştirile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituţii de presă din România! (...) Infractorii cibernetici se folosesc de imaginea Stirile ProTV pentru a da impresia că acest articol este promovat chiar de către ei, deşi domeniul webgameshelp[.]com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat. Aceştia încearcă să atragă potenţiale victime pentru a-şi furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investiţiilor în criptomonedă", avertizează experţii DNSC, pe pagina de Facebook a instituţiei, informează Agerpres.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona frecvent rutina esenţială de securitate cibernetică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE