ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Escrocheria „Oglinda" poate lăsa mii de români păgubiți. Modul de operare al infractorilor este neobișnuit în aceste cazuri

Postat la: 21.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă metodă de înșelăciune face tot mai multe victime printre turiștii care aleg să meargă în vacanță, în Italia, cu mașina personală. Escrocheria îi vizează pe șoferii străini care străbat drumurile din această țară. Și de această dată, inventivitatea hoților pare să nu cunoască limite, aceștia profitând la maximum de naivitatea turiștilor.

Turiștii care aleg să meargă în Italia cu propriile mașini trebuie să fie foarte atenți și precauți în timp ce străbat drumurile din această țară, o nouă înșelătorie devenind tot mai des întâlnită în ultima perioadă. Scopul hoților este de a obține sume importante de bani de la șoferii naivi.

De o astfel de experiență neplăcută au avut parte și Franz S. și soția, în timp sa călătoreau cu mașina personală pe o autostradă din Italia. Totul a mers bine până în momentul în care au depășit un autoturism de culoare albă, fără să bănuiască ce avea să urmeze. După momentul depășirii, cei doi au auzit o bubuitură. Imediat, au observat că autoturismul respectiv îi depășește, iar în același timp șoferul le făcea semne spre oglinda spartă a mașinii sale. În plus, acesta le-a făcut celor doi semn să tragă pe partea dreaptă a drumului.

„Depășim un BMW alb, când am auzit brusc o bubuitură. Atunci șoferul ne-a depășit, ne-a arătat spre oglinda lui spartă și ne-a făcut semn spre marginea drumului", a declarat Franz S.

Fără să bănuiască nimic, Franz S. s-a conformat și a oprit mașina pe partea dreaptă a drumului pentru a vedea ce s-a întâmplat. După ce șoferul respectiv s-a dat jos din mașina sa, el nu a mers în dreptul lui Franz S. pentru a discuta, ci în partea pasagerului. În timp ce le-a cerut celor doi turiști să coboare geamul mașinii, acesta a reușit să facă o „zgârietură" pe mașina acestora, cu cretă specială, fără ca ei să observe. Mai mult, el le-a cerut celor doi să-i plătească presupusa daună produsă, adică nu mai puțin de 800 de euro. Fără a bănui că totul este o înșelătorie, soția lui Franz S. i-a dat respectivului 560 de euro. Imediat, escrocul s-a urcat în mașina sa și a plecat rapid de la fața locului.

„Apoi, bărbatul ne-a spus politicos că i-am lovit oglinda și ne-a arătat imediat un model de schimb de 800 de euro pe eBay pe telefonul său mobil. Ne-a sugerat să plătim prejudiciul în numerar pe loc, fără implicarea poliției sau a asigurărilor. Soția mea i-a dat de bunăvoie toate rezervele noastre de bani, adică, 560 de euro, ", a mai spus Franz S. Pentru a face cât mai veridic un presupus accident, escrocii folosesc cretă specială pentru a simula o zgârietură pe partea pasagerului. Aceasta este însă solubilă în apă, astfel încât oricine poate verifica ușor și rapid autenticitatea presupusei tamponări.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE