Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Erdogan și liderul Hamas au analizat situația din Gaza. Soluția avansată de președintele Turciei

Postat la: 22.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre situaţia actuală din Gaza, a anunţat, sâmbătă, preşedinţia turcă.

"Preşedintele Erdogan a afirmat că Turcia depune eforturi pentru a se asigura că ajutorul umanitar ajunge în Gaza şi că răniţii pot fi trataţi în Turcia, dacă este necesar, menţionând şi că Turcia depune eforturi pentru o încetare a focului în regiune cât mai curând posibil", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele Erdogan a spus că o soluţie durabilă la problema israeliano-palestiniană nu poate fi obţinută fără crearea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967, cu Ierusalimul capitală, şi că Turcia va continua să lupte pentru o pace durabilă pe scena internaţională.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a discutat despre eforturile de încetare a focului pentru enclava palestiniană asediată Gaza cu un lider al grupului militant Hamas, Ismail Haniyeh, informează dpa citând preşedinţia turcă.

Turcia lucrează pentru o încetare a focului "cât mai curând posibil" şi încearcă, de asemenea, să permită ajutor umanitar suplimentar pentru Fâşia Gaza, i-a comunicat preşedintele Erdogan lui Ismail Haniyeh într-un apel telefonic, a declarat biroul preşedintelui Erdogan pe platforma de socializare X.

Ankara caută, de asemenea, modalităţi pentru acordarea de tratament în Turcia pentru unii din răniţii din Fâşia Gaza, a adăugat Erdogan.

Turcia, împreună cu Qatar şi alte ţări influente din regiune, negociază în prezent eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE