Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Energia verde" a României a crăpat după prima zi de ger: Termocentrala pe huilă de la Paroșeni a fost pornită la capacitate maximă

Postat la: 11.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Termocentrala Paroșeni, parte componentă a Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), a fost pornită, miercuri, la capacitate maximă, a informat conducerea companiei.

Temperaturile foarte scăzute înregistrate în țară, în ultimele 48 de ore, au generat o creștere a necesarului de energie electrică, astfel că sistemul a apelat tot la cărbune.

„Începând de azi, Termocentrala Paroşeni va funcţiona la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie! Minerii şi energeticienii pot şi demonstrează că încă huila aduce siguranţă, stabilitate, dar cel mai important, dorim să arătăm devotamentul şi responsabilitatea faţă de nevoile ţării", a notat pe pagina de Facebook a CEVJ, directorul general al companiei, Eusebiu Durbacă.

Reamintim că România a închis majoritatea capacităților energetice pe cărbune, considerate „poluante", pentru a se concentra pe energia zisă „verde". Nu este clar ce se va întâmpla dacă vor zilele geroase se vor prelungi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE