Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Emailuri trimise de spanac? Da, oamenii de știință au reușit în premieră asta!

Postat la: 05.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deja faimos pentru proprietățile sale, spanacul a devenit și mai prețios. Oamenii de știință au reușit să obțină spanacul care detectează explozibil în sol și care "transmite" alerta printr-un email.

Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au reușit să transforme plantele de spanac în detectori subterani de explozibil, care transmit ulterior un mail cu aceste informații. Atunci când rădăcinile plantei detectează substanțe nitroaromatice în apele subterane - o componentă adesea identificată în explozibili precum minele terestre - sunt transmise semnale prin nanotuburile inserate în frunzele de spanac. Acest semnal este apoi citit de o cameră cu infraroșu, care trimite o alertă prin e-mail cercetătorilor care operează programul, detaliază IFL Science.

„Aceasta este o demonstrație nouă a modului în care am depășit bariera de comunicare între plante și oameni", a declarat Michael Strano, din cadrul MIT, care a condus cercetarea. În timp ce scopul acestui experiment a fost detectarea explozivilor, Michael Strano și echipa sa cred că ar putea folosi metoda pentru a obține mai multe detalii cu privire la încălzirea globală și nu numai. Plantele pot oferi informații prețioase despre solul în care cresc, date care să ajute la monitorizarea schimbărilor ecologice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE