ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului

Postat la: 14.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public. Dar, în privat, s-a baricadat din ce în ce mai mult în spatele unei falange tot mai mari de gărzi de corp înarmate, pe măsură ce a devenit mai bogat, mai faimos și mai deschis - și pe măsură ce amenințările la adresa sa au evoluat, scrie The New York Times.

Cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de peste 240 de miliarde de dolari, primea odinioară apeluri și mesaje inofensive de la fani înfocați, dar acum se confruntă în mod regulat cu hărțuitori și amenințări cu moartea, conform documentelor poliției și înregistrărilor interne ale companiei sale Tesla. În timp ce multe persoane influente se confruntă cu amenințări, Musk și-a format propria protecție în ultimii ani pentru a face față schimbării, extinzând o securitate personală deja robustă dincolo de cea pe care o au alți miliardari.

Musk și companiile sale Tesla și SpaceX au plătit milioane de dolari pe an pentru securitatea sa, inclusiv companiei de securitate Gavin de Becker & Associates și altora, potrivit documentelor interne ale Tesla. Pentru a-și controla în continuare protecția, Musk a înființat Foundation Security, conform documentelor și experților în securitate.

Echipa sa de securitate funcționează acum ca un mini-Secret Service, iar el este păzit mai ceva ca un șef de stat, nu ca un director de întreprindere, au declarat experții în securitate. Musk, care a fost odată flancat de două gărzi de corp, călătorește cu până la 20 de profesioniști din domeniul securității care apar pentru a cerceta rutele de evacuare sau pentru a inspecta o cameră înainte ca el să intre. Aceștia poartă adesea arme și îl însoțesc pe Musk, care a primit numele de cod „Voyager" din partea echipei sale de securitate.

Amenințările la adresa siguranței sale l-au determinat pe Musk să devină mai temător și stilul său de viață mai izolat, au declarat trei persoane apropiate acestuia. Potrivit unui proces intentat în 2023 de foști angajați cu privire la plata indemnizațiilor de concediere, acesta este rareori lipsit de gărzi de corp - chiar și atunci când merge la baie la X, compania sa de social media, fostă Twitter. Uneori, acesta a exagerat gravitatea amenințărilor, afirmând inclusiv o dată în mod inexact că două persoane suspecte în incidente separate aveau arme.

La adunarea anuală a acționarilor Tesla din iunie, Elon Musk a spus că amenințările împotriva lui devin din ce în ce mai nebunești.

Modul în care Musk trăiește acum este diferit de cel al altor persoane ultra-bogate. Warren E. Buffett, care are mai mult de 145 de miliarde de dolari, a avut un singur bodyguard personal timp de mulți ani. (Nu este clar câte gărzi de corp are acum; purtătoarea sa de cuvânt a declarat că Berkshire Hathaway, compania lui Buffett, a folosit mai multe firme de securitate). Predecesorul lui Musk la X, Jack Dorsey, mergea adesea kilometri întregi prin San Francisco fără gardă de corp.

Anul acesta, Tesla a dezvăluit pentru prima dată în dosare că a plătit 2,4 milioane de dolari pentru o parte din protecția lui Musk în 2023. A plătit 500.000 de dolari în primele două luni din 2024, cu peste cinci ori mai mult decât media cheltuită la fiecare două luni în 2019, potrivit documentelor Tesla. Din 2015 până în 2018, Musk a cheltuit în medie 145.000 de dolari pe lună pentru securitate, potrivit facturilor și chitanțelor consultate de The New York Times.

În schimb, Apple a cheltuit 820.000 de dolari anul trecut pentru a-și proteja directorul executiv, Tim Cook, în timp ce Amazon alocă 1,6 milioane de dolari pe an pentru a-și proteja fondatorul, pe Jeff Bezos. Una dintre puținele companii care a cheltuit mai mult este Meta, care a alocat anul trecut 23,4 milioane de dolari pentru securitatea directorului său executiv, Mark Zuckerberg, arată documentele depuse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE