Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful ONU pentru drepturile omului bagă omenirea în sperieți: "Foamete, inundații și incendii terifiante, dacă nu se abordează problema schimbărilor climatice"

Postat la: 04.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Schimbările climatice amenință să aducă un viitor distopic "cu adevărat terifiant", cu foamete și suferință, a avertizat Volker Turk, șeful ONU pentru drepturile omului.

Luni, acesta a declarat: "Planeta arde. Se topește. Se inundă. Se epuizează. Se usucă. Este pe moarte pentru toată lumea dacă nu se abordează problema schimbărilor climatice".

Turk a declarat în cadrul unei dezbateri a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului privind disponibilitatea alimentelor că fenomenele meteorologice extreme distrug recoltele, turmele și ecosistemele, punând la încercare comunitățile și capacitatea lor de a reconstrui și de a se întreține, relatează AFP.

De asemenea, el a criticat liderii mondiali pentru că se gândesc doar la termen scurt în timp ce se ocupă de criza climatică potențial catastrofală.

Avocatul austriac devenit oficial al ONU a declarat că a sosit momentul ca toată lumea să ia aminte la ONU și să abordeze lunga listă de probleme pe care aceasta le consideră o amenințare la adresa existenței planetei.

Mesajul său de la Geneva, Elveția, urmează o temă comună a apelurilor recente ale ONU pentru ca lumea să își schimbe modul de viață, evitându-i în același timp pe cei care nu sunt de acord sau care pun la îndoială "știința climei".

"Peste 828 de milioane de oameni s-au confruntat cu foametea în 2021. Și se estimează că schimbările climatice vor expune până la 80 de milioane de persoane în plus la riscul de foamete până la mijlocul acestui secol", a declarat Turk.

El a adăugat apoi o viziune amenințătoare asupra viitorului, spunând: "Mediul nostru înconjurător arde. Se topește. Se inundă. Se epuizează. Se usucă. Moare", evocând în același timp un "viitor distopic" pentru omenire.

Turk a declarat că este nevoie de acțiune nu doar pentru astăzi, ci și pentru viitor, pentru a evita "foametea și suferința copiilor noștri și a copiilor lor. Și nu trebuie să o facem".

"Noi, generația care dispune de cele mai puternice instrumente tehnologice din istorie, avem capacitatea de a schimba acest lucru."

Turk a spus că liderii mondiali "execută coregrafia de a decide să acționeze și de a promite că vor acționa și apoi se blochează pe termen scurt".

El a cerut să se pună capăt "subvențiilor fără sens" acordate industriei combustibililor fosili și a declarat că summitul privind clima COP28 de la Dubai, care va avea loc în noiembrie și decembrie, trebuie să fie "schimbarea decisivă a jocului de care avem atât de multă nevoie", continuă raportul AFP.

Turk a îndemnat lumea să-i "evite pe cei care pun la îndoială știința climei".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE